BBC a anunțat marți că populara sa emisiune auto „Top Gear” nu va reveni pentru „viitorul ce poate fi întrezărit” după accidentul din decembrie anul trecut care l-a lăsat pe unul dintre prezentatorii săi cu răni grave, relatează Reuters.

Emisiunea „Top Gear” de la BBCFoto: SYSPEO / Sipa Press / Profimedia

Corporația Britanică de radiodifuziune anunțase în luna martie că a decis să sisteze producția după accidentul pe care l-a suferit prezentatorul Andrew „Freddie” Flintoff în data de 13 decembrie a anului trecut, în timpul filmărilor pentru emisiune.

„Date fiind circumstanțele excepționale, BBC a decis să pună la sertar emisiunea din Marea Britanie pentru viitorul ce poate fi întrezărit (...) Știm că măsura va dezamăgi fanii, dar este lucrul corect de făcut”, a anunțat acum BBC într-un comunicat.

„Toate celelalte activități ale Top Gear nu vor fi afectate de această pauză, inclusiv formatele internaționale, digitale, revistele și licențierea”, a mai spus BBC.

În vârstă de 45 de ani, Flintoff este un fost jucător de cricket care a ajuns inclusiv căpitanul naționalei Angliei înainte să își încheie cariera profesionistă și să intre în televiziune. El a fost rănit în timpul filmărilor ce au avut loc în decembrie anul trecut la Dunsfold Park Aerodrome din comitatul Surrey aflat în sudul Marii Britanii.

BBC a filmat constant pentru „Top Gear” aici în ultimii 20 de ani.

BBC ar fi plătit o despăgubire uriașă prezentatorului „Top Gear”

Ziarul The Sun a scris luna trecută, citând avocații lui Flintoff, că rănile sale sunt „semnificative” și de natură să îi schimbe viața.

The Sun a scris de asemenea că Flintoff a ajuns la un acord cu BBC în valoare de 9 milioane de lire sterline pentru a nu acționa în instanță societatea de radiodifuziune din cauza accidentului.

O revizie privind siguranța în timpul filmărilor pentru emisiune a fost efectuată în lunile de după accident, BBC afirmând că, deși aceasta a arătat că au fost respectate cele mai bune practici, au existat și lecții importante care vor fi „aplicate cu rigurozitate” pe viitor.

BBC și-a cerut de asemenea scuze față de Flintoff și a spus că rămâne în continuare dedicată emisiunii Top Gear în formatul în care ea era prezentată până acum.

Săptămâna trecută Flintoff a fost numit antrenor principal al unei francize de cricket din Anglia, după ce în septembrie s-a alăturat echipei Marii Britanii într-un rol neoficial de antrenor.