Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, s-a arătat deranjată de incertitudinea candidaturii sale la Primăria Capitalei, după ce Marcel Ciolacu a spus că ea este „deocamdată” candidatul formațiunii. „Acest echivoc care planează nu îi ajută pe cetățeni, dar eu sper că va trece această perioadă și bucureștenii vor ști care este candidatul de-adevăratelea din partea PSD”.

Gabriela FireaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Întrebată la Realitatea dacă se agață de candidatura la Primăria Capitalei, în contextul în care liderul de partid, Marcel Ciolacu, a spus că ea este „deocamdată” candidată,Firea a spus că și-a făcut o analiză și că este un „candidat valabil pentru București”.

”Dacă sunt pregătită pentru a intra într-o cursă electorală, înseamnă ca mi-am facut o analiză serioasă, corectă și că sunt un candidat valabil pentru București prin energia mea, prin pregătirea mea, cunosc foarte bine problemele administrative ale Bucureștiului. Înseamnă că aceste sondaje despre care se tot vorbește nu stau rău. Sunt un om corect, provin din mass-media, știu cum se iau deciziile politice: nu se iau pe sofisme, se iau pe bază de argumente”, a declarat Gabriela Firea.

Cu toate acestea, ea s-a arătat deranjată de faptul că nu a fost anunțat oficial candidatul PSD la Primăria Capitalei.

„Acest echivoc care planează nu îi ajută pe cetățeni, dar eu sper că va trece această perioadă și bucureștenii vor ști care este candidatul de-adevăratelea din partea PSD”, a subliniat ea.

Întrebată despre relația cu Robert Negoiță, Firea a spus „Depinde care este definiția prieteniei”.

„A fost și la noi acasă. M-am bucurat că mi-a adus un buchet de flori. I-am spus cât de afectată am fost. Politic vorbind, Robert trebuie să fie mai direct și să spună ce dorește”, a mai spus Firea.

Firea a spus că „nu face orice decât pentru viața copiilor, a familiei„ ei și „pentru sănătatea oamenilor” și nu pentru a se înscrie în cursa electorală pentru Capitală.

”Sunt o persoană muncitoare, energică, loială, foarte important, am tenacitate, dar politica este un sport de echipă și nu merg pe ideea că dacă voi nu mă vreți, eu vă vreau. Ce înseamnă să mă vrea? În primul rând, să ieșim public împreună într-o conferință de presă cu președintele partidului, președintele organizației București, candidatul la primăria București și candidații la cele 6 sectoare, să spunem care sunt proiectele noastre, să vedem în ce măsură convingem cetățenii”, a mai spus Firea.

Întrebată dacă oponenții politici s-au folosit de suferința bătrânilor din azilele care au costat-o funcția de ministru al Familiei pentru a o scoate din orice cursă electorală, a spus :Categoric da, au fost anumiți politicieni care s-au bucurat de momentul greu prin care trec.

Întrebată dacă este vorba de colegi de partid, a subliniat „politicieni”. „Și lor li se poate întâmpla să fie îndepărtați pe nedrept din funcție”. „Politicienii trebuie să se dueleze în idei și principii, nu în execuții”.

Premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Gabriela Firea este în acest moment candidatul PSD pentru Primăria București, dar că lucrurile nu sunt bătute în cuie.