Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunțat marți seară, la Antena 3. că PNL va merge „singur” în alegerile din acest an, inclusiv la cele pentru Primăria Capitalei, precizând că PNL nu îl va susţine pe Nicuşor Dan pentru un nou mandat la Primăria Generală a Capitalei, potrivit News.ro.

Sebastian Burduja între Marcel Ciolacu si Nicolae CiucaFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

„Am nominalizat şi avem o conducere la nivelul filialei Bucureşti, domnul ministru Sebastian Burduja este preşedintele filialei Bucureşti, preşedinte interimar. Împreună cu colegii din filială au avut – şi sper ca pe 1 februarie să finalizeze procesul de analiză a tot ceea ce a însemnat decalogul pe care l-am înaintat domnului primar (Nicuşor Dan – n.r.). Şi din toate datele de până acum rezultă foarte clar că – desigur, luăm în calcul şi poziţionarea domnului primar alături de cealaltă formaţiune politică - să nu mai acordăm sprijinul politic domnului primar, iar Partidul Naţional Liberal să îşi asume un candidat propriu la Primăria Capitalei”, a declarat Nicolae Ciucă, marţi seară, la Antena 3.

El a precizat că PNL „va merge singur” în alegerile din acest an.

Liderul PNL Bucureşti, ministrul Sebastian Burduja, declara, săptămâna trecută, că îşi asumă candidatura la Primăria Capitalei, el susținând că este în fişa postului său, după ce a preluat şefia organizaţiei PNL Bucureşti.

„I-am spus public domnului Nicuşor Dan: Vrei să o baţi pe Firea? Trebuie să mă baţi mai întâi pe mine. Haide să facem alegeri primare. Nu mi-a răspuns”, a spus Burduja.

În replică, preşedintele USR, Cătălin Drulă, a afirmat, luni, că preşedintele PNL Bucureşti, Sebastian Burduja, "este în braţe cu PSD-ul", întrebându-se dacă acesta intenţionează să ajute candidatul social democrat să câştige Primăria Capitalei.

„Domnul Burduja e în braţe cu PSD-ul, ca să spun mai clar. Până recent conducea filiala Sector 1, unde acum au lăsat, ca orice partid care are 'liberal' în nume, un ofiţer SRI să conducă filiala, pe domnul Tuţă, iar acolo era într-o tovărăşie de asta la cataramă cu domnul Florin Manole, şeful (PSD n.red.) de la Sectorul 1 şi făceau tot ce puteau ca să o încurce şi să o împiedice pe Clotilde Armand, care candidase cu această susţinere. Acum, nu ştiu ce vrea ... să o ajute pe Gabriela Firea sau pe cine o să fie candidatul PSD?!”, a răspuns Cătălin Drulă.

El a reamintit că, în 2020, PNL l-a sprijinit pe Nicuşor Dan pentru Primăria Capitalei, susţinând în faţa bucureştenilor că PSD „e răul suprem, care a distrus” acest oraş.

Pe același subiect: