Primarul Nicuşor Dan a admis vineri seară, la Digi 24, că în anul 2020 a „avut anumite naivităţi” în momentul în care a făcut unele promisiuni, dând ca exemplu trenul metropolitan, potrivit News.ro.

Nicușor DanFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general susţine însă că, în ceea ce priveşte „chestiuni mari”, precum termoficarea, atragerea de fonduri europene sau începerea unor investiţii, s-au făcut paşi înainte.

„Pe unele, recunosc, am avut anumite naivităţi la momentul în care le-am făcut, cum ar fi trenul metropolitan despre care nu avem informaţiile care este starea. E un proiect care aşteaptă CFR-ul, în linii mari, să-şi modernizeze şinele pe care le are în proprietate şi are un studiu de fezabilitate, are un program după care vrea să le modernizeze, noi trebuie să stăm după ei”, a afirmat Nicuşor Dan, vineri seară, la Digi 24.

Edilul a spus că pe „chestiunile mari”, cum ar fi termoficarea, accesarea de fonduri europene, începerea unor proiecte mari, s-au făcut paşi înainte.

Nicuşor Dan a vorbit şi despre una dintre cele mai mari probleme ale Capitalei, cea a traficului rutier.

„Dacă vorbim de trafic, privind obiectiv, nu există soluţie miraculoasă. După ce 20 de ani am aruncat cu blocuri peste tot fără să facem niciun fel de studiu de trafic, am înghesuit oameni, am construit mini-cartiere fără nicio şcoală, fără nicio grădiniţă, nu poţi să vii cu o soluţie miraculoasă, să spui: construiesc două poduri... De altfel, în anul 2023 s-au construit patru poduri în Bucureşti: unu de noi, unu de Sectorul 4, două de Sectorul 3. S-a simţit ceva? Nu s-a simţit!”, a pus el.

Dan spune că ceea ce s-a făcut pe termen scurt a fost, într-o oarecare măsură, să stopeze construcția haotică în Bucureşti subliniind totuși că numărul de autorizații de construcție emise în mandatul său nu este mai mic decât în mandatul celorlalți edili și nu a blocat dezvoltarea sustenabilă.

În problema termoficării, edilul șef spune că lucrurile au evoluat mult, că și-a îndeplinat ținta asumată pentru schimbarea conductelor vechi si crede că oamenii nu au mai suferit în această iarnă de lipsa agentului termic.