Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat marţi seară, la Prima TV, că decizia coaliţiei de a merge pe listă comună la alegerile europarlamentare s-ar putea să fie o soluţie foarte bună dar s-ar putea să fie o soluţie păguboasă, în sensul că lista comună va avea mai puţin decât listele separate, potrivit News.ro.

Kelemen HunorFoto: Inquam Photos / George Calin

El a menţionat că într-o oarecare măsură, era o măsură logică, pentru că nu prea aveau altă soluţie, după ce pe partea cealaltă s-a format polul de dreapta. „Norocul sau nenorocul PNL-ului este că s-au trezit în polul de stânga, asta este viaţa”, a mai spus liderul UDMR.

Kelemen Hunor a declarat la Prima News că decizia alianţei PSD-PNl la europarlamentare ar putea să fie o soluţie păguboasă pentru PNL.

„Este foarte complicat să spui astăzi ce se va întâmpla pe 9 iunie, s-ar putea să fie o soluţie foarte bună dar s-ar putea să fie o soluţie păguboasă, în sensul că lista comună va avea mai puţin decât listele separate. Nu ştiu cum va reacţiona electoratul PSD şi PNL. Este foarte foarte complicat”, a spus liderul UDMR.

Preşedintele UDMR a menţionat că e greu de estimat ce se va întâmpla în această completiţie, unde ai listă comună la europalramentare dar la locale intri în conflict şi în foarte multe localităţi. Indiferent ce vrea domnul Ciucă, domnul Ciolacu, la centru, pe plan local sunt fricţiuuni de 30 şi ceva de ani, iar asta nu dispare în câteva săptămâni”.

„Într-o oarecare măsură, era o măsură logică, nu prea aveau altă soluţie, pentru că pe de partea cealaltă s-a format polul de dreapta. Norocul sau nenorocul PNL-ului este că s-au trezit în polul de stânga, asta este viaţa. Nu e nimic peiorativ, asta a fost alegerea lor”. a subliniat Kelemen Hunor.

El a mai arătat că „era lipsit de orice logică să ai un pol de dreapta, să ai un PNL separat şi un PSD separat care de fapt sunt împreună în coaliţie”.

„Probabil că acest pas indică şi ce se va întâmpla până la sfârşitul anului, eventual şi după anul 2024”, a menţionat Kelemen Hunor.