Fostul președinte Traian Băsescu spune că Nicușor Dan nu poate fi înfrânt la alegerile locale, chiar dacă PSD și PNL vor prezenta un candidat comun.

Nicușor DanFoto: Inquam Photos / Octav Ganea

Băsescu apreciază că mandatul lui Nicușor Dan a fost unul bun, dar nu extraordinar, apreciind în special munca făcută în „Bucureștiul subteran” cu modernizarea rețelei de termoficare, scoaterea cablurilor de pe stâlpi și o ameliorare a traficului prin străzi cu sens unic și sensuri giratorii.

„Orice s-ar spune despre Nicușor, omul ăsta a avut curajul să intre în Bucureștiul subteran, lucru pe care primarii n-au avut curajul să-l facă până acum. Au menținut activitatea la ceea ce se vede și au neglijat Bucureștiul subteran. Ori Nicușor aici a investit foarte mulți bani și eu cred că încă un mandat va face ca Bucureștiul să aibă infrastructură subterană acceptabilă”, a declarat Băsescu la Digi 24.

„Uitați-vă că au dispărut și toate cablurile care erau atârnate pe stâlp, au fost introduse în canalele subterane de comunicați. Se întâmplă lucruri importante în București. Uitați-vă că are curajul introducerii de sensuri unice. Cine ar fi crezut că va fi un primar care va avea curaj să spună „fraților, în Dorobanți sens unic”. Cine ar fi crezut? Uite că a făcut-o Nicușor și în foarte multe alte locuri văd că apare ideea, și nu numai ideea, ci se pune și în practică sensul unic, ceea ce ușurează mult traficul”, a mai declarat fostul primar al Capitalei.

„Lui Ciolacu îi este frică de Firea că va vrea să candideze la prezidențiale”

Vorbind despre situația Gabrielei Firea și sansele ei la nominalizare pentru candidatura la primăria Capitalei, Traian Băsescu spune că asistăm la o situație ciudată, în care cel mai bine plasat social-democrat din sondaje nu este nominalizat.

El afirmă că lui Ciolacu îi este frică că, dacă va câștiga primăria generală, Firea ar putea să candideze la președinție apoi și să îi ia partidul.

E clar că e neîncrederea lui Ciolacu. Lui Ciolacu îi e frică de această doamnă că ar putea să câștige alegerile la Capitală și o să se trezească cu ea, „știi ceva, domn Ciolacu? Am câștigat la Capitală, în septembrie m-aș înscrie și ca independent la prezidențiale”. Aici e teama lui Ciolacu de Firea. Eu aș putea să-l liniștesc”,a mai declarat Băsescu la Digi 24.

Totuși, fostul președinte nu-i dă șanse în fața lui Nicușor Dan.

„Aş putea să îl liniştesc. Firea nu are cum să câştige în faţa lui Nicuşor pentru că bucureştenii sunt oameni instruiţi, văd şi ei ce se întâmplă în Capitală, că Nicuşor e un primar care a preferat în loc să arunce banii pe imagine, pe cumpărat ochelari, pe dus pensionarii în Grecia, pe dus oameni la Sfânta Parascheva, în loc să cheltuiască bani pe astea, a băgat bani cât a putut în infrastructura nevăzută a Capitalei, ceea ce este important”, a explicat Băsescu.