Fostul președinte Traian Băsescu și-a apărat, marti seară, la Digi 24, programul său pentru Justiție afirmând că nu a discutat niciodată cu Laura Codruța Kovesi sau cu cineva de la SRI despre vreun dosar dorind o Justiție liberă.

Laura Codruta KovesiFoto: Alexandros Michailidis / AFP / Profimedia

Totuși, acesta a criticat „spectacolul cătușelor” din anii 2015-2018 dând vina pe mass-media „dornică de spectacol”, pe procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție de la acea vreme, Laura Codruța Kovesi, pe Liviu Dragnea si pe SRI, în special pe Florian Coldea (director adjunct) și Liviu Maior.

„Eu am avut ca obiectiv justiția să fie liberă. Asta e o mare minciună că chema Băsescu, spunea pe cine să-i arestezi, cine nu. E o minciună. Să caute pe cei cu arestările la Vila K2. Cine se întâlnea cu Kovesi, cu Coldea, cu Maior, cu Dîncu, cu Dragnea și făceau discuțiile despre justiție acolo”, a declarat Băsescu.

Întrebat dacă are dovezi în sprijinul celor afirmate sau dacă a fost informat de servicii în acest sens, fostul președinte s-a spălat pe mâini de orice responsabilitate.

„Am văzut la televizor. Le-ați dat pe post, dar cei care trebuiau să-mi dea informații erau acolo, deci nu mi le-au dat... Că bănuiesc că n-o chemau pe Kovesi ca să discute despre programul Teatrului Național. Discutau despre probleme legate de activitatea DNA-ului”, a declarat el la Digi 24.

Totuși, Traian Băsescu susține că a avut o cooperare bună cu serviciile de informații în privința Justiției: „Inclusiv în chestiunea justiției, după părerea mea, serviciile au fost utile. Furnizând informație, nu făcând anchete. Pentru că informație primeam toți. De la președinte la miniștri, la prim-miniștri. Toți primeam informații despre lucruri care sunt mai mult sau mai puțin în regulă.