Purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu a declarat la Digi 24 că există posibilitatea ca PSD și PNL să aibă candidați separați la Primăria București iar pentru social-democrați, Gabriela Firea este prima opțiune pentru candidatura.

Nicușor DanFoto: Inquam Photos / Saul Pop

Intrat în direct la Digi 24, Nicușor Dan spune că mișcarea îl avantajează deoarece sondajele arată că Firea și Piedone și-ar împărți voturile, iar el ar ieși câștigător detașat.

Primarul general spune că nu a oferit presei toate informațiile din sondajul comandat de echipa sa, ci doar pe acelea care-l avantajau.

„Nu am dat presei toate detaliile. Nu iau foarte în serios candidatura domnului Cristian Popescu Piedone. Sondajul arate că el își împarte voturile cu Firea și voi ieși câștigător. Nu am cerut și un sondaj în condițiile în care va candida doar Gabriela Firea și Piedone nu fiindcă nu cred că este un scenariu viabil”, a spus Dan.

Burduja spune că speră să fie candidatul PNL la primărie susținând că este singrul candidat care are un profil de dreapta.

Cristian Popescu Piedone spune că este decis să ajungă la Primăria Generală și nu îl deranjează o intrare în cursă a Gabrielei Firea.

„Merg până la capăt, candidez. Nu Gabriela Firea este principalul meu contracandidat. Eu nu am un contracandidat. Eu sunt reprezentantul oamenilor care timp de 30 de ani au primit doar proiecte și promisiuni așa cum este și cazul lui Nicușor Dan”, a spus primarul de la sectorul 5.

„Eu l-aș fi susținut pe domnul Burduja peste 4 ani. I-aș fi lăsat Primăria Generală, dar trebuie să mai învețe între timp administrație. Studiile sale sunt minunate, dar nu îl ajută aici. Ar fi trebuit sa stea un mandat la Primăria sectorului 1 că să dobândească experiență”, a mai spus Piedone.

57% din electoratul liberal ar vota cu Nicușor Dan

Analiza liderilor din Coaliție arată că 57% din electoratul liberal ar vota cu Nicușor Dan în cazul în care Firea va fi candidat comun și 40% din electoratul PNL ar vota tot cu acesta dacă va candida Sebastian Burduja.

Potrivit calculelor din Coaliție în condițiile unor candidaturi separate, Primăria Capitalei se câștigă sub 30% dacă se menține situația din prezent. „Nicușor e undeva la 30%, și poate lua 95% din electoratul Dreptei Unite și 40% din electoratul PNL”, susțin surse din Coaliție.

Totodată,PNL nu-l poate accepta candidat comun pe Piedone pentru că vor protesta organizațiile din Ardeal și Banat. „Electoratul din Ardeal e incompatibil cu Piedone. Nu se poate Piedone", susține un lider PNL.

Potrivit surselor din Coaliție, se transfera foarte greu votul votanților de la PSD către PNL și invers. Votanții lui Firea nu vor sa îl voteze pe Burduja, 60% merg spre Piedone”.

"Lista comună PSD-PNL are 51%, oamenii votează lista comună, hate-ul la George Simion a crescut până la 74% în București. Avem o mare problemă cu candidatul comun pentru Capitală. Burduja, candidat unic urcă până la cel mult 20-22%. Firea e în scădere, are spre 30% candidat comun. Dacă e Firea candidat, cresc șansele lui Nicușor, deoarece exista un nivel de hate ridicat", mai spun sursele din Coaliție.