​Managerul Spitalului Universitar București, Cătălin Cîrstoiu, care a fost prezentat miercuri oficial drept candidaturul PSD-PNL la Primăria Capitalei, spune despre contracandidatul său și actualul primar, Nicușor Dan, că, deşi extrem de inteligent, nu a reuşit să adune o echipă de specialişti cu opinii pertinente în jurul său. Cătălin Cîrstoiu spune că Bucureştiul trebuie abordat ca un pacient în stare gravă, „cu patologii complexe”, pe care doar o echipă de specialiști le poate rezolva.

Catalin Cirstoiu, candidatul PSD-PNL la Primaria CapitaleiFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea
  • ”Gândiţi-vă că eu în spital nu operez singur (...) eu operez o echipă. În toată viaţa mea, am construit echipe, am coordonat echipe. (...) Primarul general, domnul Nicuşor Dan, este un matematician. Este un om extrem de inteligent şi cinstit. Îi apreciez extrem de mult inteligenţa, dar, din păcate, cred eu că n-a reuşit să contureze nişte echipe corecte, formate de profesionişti, care să exprime o opinie coerentă”, a declarat Cătălin Cîrstoiu la Antena 3 CNN.

Medicul mai spune că ”Primăria Capitalei e ca un spital, are mai multe departamente”, iar aceste departamente trebuie corelate şi stimulate pentru a lucra bine împreună.

Cătălin Cîrstoiu este sigur că va fi primar general al Capitalei

Candidatul PSD-PNL la Primăria Bucureşti a mai afirmat că, deşi în acest moment nu apare în sondajele de opinie, este sigur că va fi primar general.

”Sunt ferm convins că voi fi primar general, indiferent de ce-mi spuneţi dvs. mie acuma. Eu sunt ferm convins că toţi cetăţenii vor alt primar. Vor un primar care să le asculte nevoia. Vor un primar care să mai fi condus ceva înainte”, a afirmat Cătălin Crîrstoiu.

Medicul Cătălin Cîrstoiu a mai declarat că a hotărât să candideze din partea coaliției PNL/PSD pentru că a „constatat o coeziune în punctele de vedere” și a venit momentul în care„trebuie să resetăm toată gândirea, toată atitudinea şi, de ce nu, toată abordarea clasei politice faţă de Capitală şi faţă de cetăţeni”.

  • ”Ne înţelegem în egală măsură (...) Sunt doi oameni care au o concepţie nouă despre ceea ce înseamnă abordarea sistemului de conducere, integrarea ideilor”, a spus Cîrstoiu, întrebat dacă se înţelege mai bine cu Marcel Ciolacu sau cu Nicolae Ciucă.

El a explicat că nu va renunţa la medicină, chiar dacă timpul pe care îl va avea la dispoziţie va fi limitat, în cazul în care devine primar general.

Reamintim că miercuri, după conferința de presă de lansare a candidaturii la Primăria Capitalei, Cîrstoiu a spus într-un interviu HotNews că tinerii de la Colectiv au fost transferați prea târziu în străinătate, dar că decizia aparținea Guvernului Ponta.

Citește și: