Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, afirmă că momentul prin care trece acum, după ce nu a fost desemnată candidat pentru încă un mandat la Primăria Capitalei, reprezintă o „restartare”. Ea admite că s-a pregătit, în ultimii trei ani şi jumătate, pentru a candida la alegerile locale, dar susţine că, deşi nu a primit susţinerea PSD pentru a candida, va rămâne în politică, în PSD.

Gabriela FireaFoto: Agerpres

„O restartare. E adevărat, m-am pregătit trei ani şi jumătate pentru candidatura la Primăria Capitalei. Politic s-a luat o altă decizie în coaliţie, pe care, după ce m-am sfătuit cu colegii mei de la Bucureşti, social-democraţi, cu familia bineînţeles, cu prietenii apropiaţi, am luat hotărârea să rămân în politică, să rămân aici, în PSD şi să-mi continuu munca. (...) Îmi place să fiu un partener de drum lung şi în viaţa privată şi în cea profesională”, a afirmat Gabriela Firea, miercuri seară, la Antena 3, conform News.ro.

Întrebată dacă i s-au pus piedici în cursa către o candidatură pentru Primăria Generală a Bucureştiului, Firea a răspuns: „Nu consider că au fost neapărat piedici, au fost alte calcule făcute, a intervenit şi faptul că deciziile nu s-au luat doar la nivel de partid, ci în cadrul unei coaliţii, ca orice om, am şi eu şi fani şi oameni care nu mă agreează neapărat”.

Ea a spus că în politică se iau „şi multe decizii cu componentă emoţională”. De asemenea, afirmă că „au fost momente” în care crede că nu a meritat „anumite declaraţii, insinuări”.

„Acum sunt pe acest drum al reconstrucţiei echipei noastre, pentru că ţelul pentru care am luptat trei ani şi jumătate, şi anume să aducem la Bucureşti o altă administraţie, rămâne în picioare. Sunt alte personaje, sunt altele, dar ţelul e acelaşi”, a adăugat Firea.

Ea a susţinut că „nu au dreptate” oamenii care susţin că nu va face campanie pentru Cătălin Cîrstoiu. Mai mult, fostul primar a spus că, dacă pentru sine mai avea puţin de muncit, pentru că îşi făcuse campanie în ultimii ani, acum va munci, alături de echipă, mai mult.

Firea, despre candidatura la europarlamentare: „Nu a fost proiectul vieţii mele, dar nu consider că este o retrogradare”

Gabriela Firea, fost primar al Capitalei, a mărturisit totodată că o candidatură pentru Parlamentul European nu a fost „proiectul vieţii” sale, subliniind însă că nu consideră că această candidatură este „o retrogradare”, relatează News.ro.

„Nu a fost viziunea mea despre viaţă, nu a fost proiectul vieţii mele, dar nu consider că este o retrogradare”, a spus Firea la Antena 3, vorbind despre candidatura sa la alegerile europarlamentare.

Întrebată dacă crede că i s-a propus o candidatură pentru o funcţie la Bruxelles pentru a nu mai fi implicată în politica locală, Firea a răspuns: „Eu sper că nu”.

„M-au trimis acolo pentru că toţi colegii mei ştiu că sunt un om muncitor, un om dedicat, că după perioada de acomodare voi fi un membru util al echipei noastre şi voi veni cu idei bune”, a adăugat ea.

Ea a spus că va fi preocupată „în special de atragerea de fonduri europene pentru Bucureşti”, dar şi de teme precum familia sau egalitatea de şanse.

Firea a admis că nu îi va fi „foarte uşor” să lucreze la Bruxelles, având în vedere că familia sa va rămâne în Bucureşti, dar susţine că se bazează pe sprijinul familiei sale.

Ionuţ Stroe (PNL), despre Gabriela Firea: „Probabil nu la fel de exuberantă precum altă dată...”

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat de asemenea miercuri seară, într-o emisiune la la Prima News, că este ferm convins că Gabriela Firea va fi o piesă extrem de importantă în angrenajul politic şi electoral al lui Cătălin Cîrstoiu şi că îi va fi alături, chiar dacă nu va fi „la fel de exuberantă precum altă dată”, când făcea campanii pentru Primăria Capitalei.

”Cred că doamna Firea a înţeles, chiar dacă a fost competitorul domnului Cîrstoiu, că până la urmă această soluţie este una potrivită şi mai mult decât atât, una câştigătoare. Sunt ferm convins că doamna Firea va fi o piesă extrem de importantă în angrenajul politic şi electoral al domnului Cătălin Cîrstoiu, sunt ferm convins că doamna Firea îi va fi alături”, a declarat Stroe.

„Probabil nu o veţi vedea la fel de exuberantă precum altă dată, când făcea campanii pentru Primăria Capitalei, dar cu siguranţă, din punctul meu de vedere, doamna Firea va fi un element extrem extrem e important în această organizare şi veţi vedea întreaga organizaţie PSD de Bucureşti şi pe cele de sector”, a mai spus Ionuţ Stroe, potrivit News.ro.

Candidații PSD și PNL pentru București

Managerul Spitalului Universitar București, Cătălin Cîrstoiu, a fost prezentat oficial săptămâna trecută drept candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei.

Din partea PSD, prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, candidează la Primăria Sectorului 2, Robert Negoiță este susținut pentru un nou mandat la sectorul 3, iar Daniel Băluță pentru Primăria Sectorului 4. În fieful lui Piedone, Marcel Ciolacu l-a prezentat drept candidat pe consilierul general al Bucureştiului din partea PSD Adrian Vigheciu.

Din partea PNL, la sectorul 1 este susținut deputatul PNL George Tuță, iar la sectorul 6, actualul primar Ciprian Ciucu.