Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a afirmat, marţi, în legătură cu averea sa, că el şi soţia sa au muncit „an de an, de dimineaţa până seara”, menţionând că toate criticile apărute în această privinţă reprezintă „nişte idei răuvoitoare ale grupurilor de interese alimentate de USR în anumite zone ale presei, pentru a denigra un om şi pentru a-i schimba gândurile”, potrivit Agerpres.

Cătălin CîrstoiuFoto: Inquam Photos / Saul Pop

Întrebat la B1 Tv în legătură cu averea sa despre care oponenţii spun că este trecută pe firme şi că provenienţa sa este discutabilă, Cătălin Cîrstoiu a spus că averea a făcut-o prin muncă.

„Este absolut de ajuns. Este o jignire instrumentată de strategii de campanie ai unora, iar eu şi soţia mea am muncit an de an, de dimineaţa până seara, cum cei care spun chestia asta n-au făcut-o. (...) Orice om care are nişte societăţi comerciale şi are o activitate în privat face acest lucru, nu e un secret”, a adăugat Cîrstoiu.

El a mai menţionat că aceste critici legate de averea sa sunt alimentate de USR pentru a-i „schimba gândurile”, precizând că va „continua lupta”.

„Astea sunt nişte idei răuvoitoare ale grupurilor de interese alimentate de USR în anumite zone ale presei, pentru a denigra un om şi pentru a-i schimba gândurile. Nu, n-o să-mi schimbe gândurile. Eu îmi voi continua lupta, indiferent ce spune USR”, a mai afirmat Cătălin Cîrstoiu.

Investigația HotNews.ro, la care se referă indirect medicul Cîrstoiu, a dezvăluit că, în afară de proprietățile declarate ca manager al Spitalului Universitar București, folosește, inclusiv în campania electorală, proprietăți deținute de firmele sale și ale soției.

El are pe firmele familiei un apartament pe plajă la Mamaia, un penthouse la Sinaia, două apartamente în București și mai multe mașini de mare putere, printre care un BMW X6 M60 pe care îl folosește și în campanie.

Documente oficiale descoperite de HotNews.ro arată că, în afară de proprietățile declarate ca manager al Spitalului Universitar București, Cătălin Cîrstoiu folosește, inclusiv în campania electorală unde participă alături de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, proprietăți deținute de firmele sale și ale soției.

Grupul de firme se numește Anemona. „E o metodă utilizată de mulți politicieni pentru a nu încărca declarațiile de avere”, a explicat pentru HotNews.ro una dintre sursele care ne-au dezvăluit situația lui Cîrstoiu.

Pe același subiect: