Premierul Marcel Ciolacu a bagatelizat raportul Corpului de Control al Guvernului României din 2020 care se referă la posibile situații de incompatibilitate și conflicte de interese ale lui Cătălin Cîrstoiu și prezentat luni de HotNews.ro.

Cătălin Cîrstoiu a fost lansat în cursa pentru primărie de Marcel Ciolacu și Nicolae CiucăFoto: INQUAM Photos / Octav Ganea

„Bucureștenii îl vor vota așa cum este dânsul. Am văzut și cu acuzele că este incomptaibil. Dacă cineva a avut un raport în 2020, trimis la ANI, nu știu, că nici nu m-am interesat, suntem în 2024. Noi judecăm un om pentru un raport făcut de un corp de control al prim-ministrului. Pe fondul lui, domnul Cîrstoiu este managerul spitalului, iar soția dânsului, care e tot medic, tot de excepție, e șefă de secție. Marea majoritate a medicilor se căsătoresc din timpul facultății între ei. Copilul meu este la medicină în anul VI și s-a căsătorit cu o colegă de grupă. Dacă soția lui peste 20 de ani ajunge manager și fiul meu șef de secție îi băgăm pe amândoi la pușcărie. În ce țară vrem să trăim?!”, a declarat luni la Antena 3 Marcel Ciolacu.

Reacția lui Marcel Ciolacu vine după HotNews.ro o intrat în posesia unui raport al Corpului de Control al Guvernului din 2020 în care Cătălin Cîrstoiu a fost acuzat de incompatibilitate și conflict de interese și a publicat articolul „DOCUMENT: „Administrator e socrul. Administrator e mama”, a răspuns Cătălin Cîrstoiu, acuzat de incompatibilitate într-un raport al Corpului de Control al Guvernului, pentru că a fost manager la stat și medic la propria clinică privată / Raportul, băgat la sertar, e publicat de HotNews”.

Cătălin Cîrstoiu a reacționat, luni, la investigația HotNews.ro, și a spus că, în opinia sa, nu este incompatibil și nici în conflict de interese și a acuzat o campanie finanțată împotriva sa: „Dar când apare un articol în presă și înainte primești mesaj de la jurnalist că îi pare rău ce scrie și că nu crede în ce scrie, e suficient”.

Cîrstoiu a declarat ulterior la România TV că s-a grăbit când a făcut aceste declarații și a interpretat greșit mesajul.