Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu afirmă că PSD nu negociază cu Cristian Popescu-Piedone o retragere din cursa electorală pentru Primăria Bucureşti. Grindeanu consideră că, exceptând candidatura lui Cătălin Cîrstoiu, susţinut de PSD şi PNL, ”celelalte sunt aventuri”, relatează News.ro.

Sorin Grindeanu si Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / George Călin

”Eu nu negociez nimic şi nici colegii mei. Nu există aşa ceva. Nu”, a declarat Sorin Grindeanu, luni seară, la Digi 24, întrebat dacă PSD negociază o retragere a lui Popescu-Piedone din cursa pentru funcţia de primar general al municipiului Bucureşti.

El a spus că l-a văzut pe Piedone ”ca un foarte bun primar la Sectorul 5”.

”Nu-l văd mai mult de atât”, a adăugat Grindeanu.

El a susţinut că singurul candidat ”solid” e cel al PSD şi PNL, Cătălin Cîrstoiu.

”Celelalte, eu cred că sunt aventuri”, a mai spus Grindeanu.

Grindeanu e convins că PSD şi PNL vor fi câştigătorii alegerilor din 9 iunie.

”Am convingerea că vom câştiga Capitala, după cum am convingerea că vom avea pe votul politic pe lista de europarlamentare peste 50%, după cum am convingerea că din 41 de consilii judeţene, toate consiliile judeţene, mai puţin cele unde există majoritate maghiară, vor fi PSD şi PNL”, a arătat el.

El a susţinut că toate sectoarele din Bucureşti ”vor fi câştigate de reprezentanţii PSD şi PNL”.

În primul sondaj după lansarea lui Cătălin Cîrstoiu în cursa pentru București, candidatul PSD-PNL era cotat cu treia șansă pentru București, potrivit unui sondaj Sociopol. Astfel, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, Nicușor Dan ar fi votat de 34% dintre cei care au exprimat o opțiune de vot. Pe locul al doilea în intențiile de vot este Cristian Popescu Piedone care a fost indicat de 30% dintre respondenți. Cătălin Cîrstoiu a fost opțiunea pentru 24%.

Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Avangarde, la comanda Digi24, Cristian Popescu Piedone este primul în intențiile de vot ale bucureștenilor și ar obține 44% din voturi, iar Nicușor Dan ar fi votat de 27% dintre bucureşteni la alegerile locale, în timp ce Cătălin Cîrstoiu ar strânge doar 16%.

Cătălin Cîrstoi, acuzat de incompatibilitate

Luni, HotNews.ro a publicat un material exclusiv care a scos la iveală că în 13 octombrie 2020 Corpul de Control al Guvernului României, condus atunci de Ludovic Orban, a întocmit un raport privitor la Spitalul Universitar de Urgență București în care se referă la posibile situații de incompatibilitate și conflicte de interese ce au fost constatate în cazul managerului interimar Cătălin Cîrstoiu.

Cătălin Cîrstoiu a reacționat, luni, la investigația HotNews.ro, și a spus că, în opinia sa, nu este incompatibil și nici în conflict de interese și a acuzat o campanie finanțată împotriva sa: „Dar când apare un articol în presă și înainte primești mesaj de la jurnalist că îi pare rău ce scrie și că nu crede în ce scrie, e suficient”.

Cîrstoiu a declarat ulterior la România TV că s-a grăbit când a făcut aceste declarații și a interpretat greșit mesajul.