Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că şi-a cerut scuze faţă de Cătălin Cîrstoiu şi va continua să facă acest lucru pentru că a fost unul dintre cei care l-au convins pe managerul Spitalului Universitar din București să candideze pentru Primăria Capitalei.

Cătălin Cîrstoiu și Marcel CiolacuFoto: Inquam Photos / George Călin

„Mi-am cerut scuze o dată şi o să-mi cer - cred că de acum toată viaţa - la domnul doctor Cîrstoiu, pentru că am fost unul dintre cei care l-am convins să intre în această competiţie, de bună credinţă, la fel ca şi domnia sa, şi ştim ce a urmat”, a declarat premierul Marcel Ciolacu, miercuri seară, la postul România TV, potrivit News.ro.

El a adăugat că nu face „parte dintre oamenii politici care merg cu capul în zid, ignorând priorităţile românilor sau ale bucureştenilor”, susţinând că „bucureştenii au dorit altceva”.

„Nu mă pot acoperi de ridicol şi să continui un astfel de demers”

Ciolacu a mai afirmat că, dacă PSD şi PNL ar fi continuat să susţină candidatura lui Cătălin Cîrstoiu, nu ar fi făcut altceva decât să „decidă cine va fi câştigătorul cursei electorale - Nicuşor Dan sau Cristian Popescu Piedone”.

„Cel mai frică în politică mi-a fost să mă acopăr de un profil aşa... de neputinţă. PSD-ul nu putea fi un arbitru între Nicuşor Dan şi Piedone. Spre acest lucru ne îndreptam cu candidatura domnului doctor Cîrstoiu: să fim arbitru şi să decidem cine câştigă, dacă câştigă domnul Nicuşor Dan sau dacă câştigă domnul Piedone. Eu nu mă pot acoperi de ridicol şi să continui un astfel de demers, cum cred că nici domnul doctor Cîrstoiu nu mai dorea să continue acest demers după reacţiile care au fost”, a susţinut Marcel Ciolacu.

PSD şi PNL au decis să candideze separat la Primăria Capitalei, renunţând astfel la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu după 14 ore de negocieri şi după ce Cîrstoiu s-a aflat, luni, timp de peste cinci ore, la Palatul Victoria, pentru discuţii. Ca urmare a acestei hotărâri, social-democrata Gabriela Firea şi liberalul Sebastian Burduja revin în poziţiile de candidaţi pentru Primăria Generală, cei doi anunţându-şi, anterior desemnării lui Cîrstoiu, intenţia de a candida.

Citește și: