Hrebenciuc: Eu sunt cel care a negociat marirea pensiilor cu PNL
"Anul trecut eu sunt cel care am negociat, si o spun pentru prima oara, atat cu ministrul Pacuraru cat si cu ministrul Vosganian. Impreuna am gasit banii necesari pentru marirea pensiilor si consider ca am facut o fapta buna".
Radu Berceanu i-a reprosat liderului PSD ca au "negociat cu mana in beregata" si au facut totul pentru a mentine PNL la guvernare tocmai pentru a putea actiona astfel.
Viorel Hrebenciuc a batut imediat in retragere spunand ca nu a fost vorba despre o negociere a ceva ci doar despre "o discutie normala din moment ce exista un proiect de lege in Parlament pe aceasta tema".

Criza din Coaliție. Vicepremierul Dan Barna, la HotNews LIVE: Ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor, o sincopă de comunicare. Pentru un pacient care trebuie relocat în alt spital, că e dimineață, la prânz sau seara e o chestiune de percepție
Mitul că lockdownul ajută cuplurile să procreeze se spulberă de la lună la lună. Și nu doar în România, ci în aproape întreaga Europă
INTERVIU Daniel Dăianu: Sistemul fiscal român este profund inechitabil. Cei care ne dau lecții cum să fie un regim optim ar fi bine să ne ajute să combatem profit-shifting-ul masiv
The Truman Show? Un bărbat s-a încuiat într-o încăpere timp de 100 de zile și a transmis totul live / „Prețul corect” pentru care ar petrece 5 ani în izolare
Datele a peste un milion de utilizatori Clubhouse, rețeaua socială a miliardarilor, au fost publicate pe un forum de hacking
Stratagema a reusit. Presedintele a renuntat si pensionarii recunoscatori au votat masiv PSD si PNL. Acum PD-L vrea "sa-i intoarca PSD-ului vizita, propunind majorarea imediata a pensiilor si salariilor, cu gandul ca va mai tempera lupta PSD-PNL pentru cistigarea alegerilor din toamna.
Tonomatele care laudau anu trecut PSD si PNL, ca au luat o masura salutara pentru pensionari, ii acuza acum de populism pe cei de la PD-L.
Cum de nu ati tras nici o concluzie intre opozitia feroce a PDL si a lui Basescu la marirea pensiilor negociata de PSD+PNL de anul trecut si apropiatele alegeri parlamentare si schimbarea la 180 de grade a PDL si A lui Basescu care acum cer marirea pensiilor?
Sunteti jenant domnule Baias.
Atunci cand in 2007 guvernul PNL, fortat de PDSR, a marit pensiile, chiar daca in mod evident de atunci acestea se platesc partial din bugetul general , bugetul asigurarilor sociale fiind depasit, a fost desigur un act de "dreptate sociala", de pe urma carora au profitat copios electoral ambele partide ,cica adversare ,dar de fapt fratesti.
Atunci cand in 2008 PD-L propune doar devansarea maririi pensilor,care este deja stabilita pentru 1 ianuarie 2009, doar cu cateva luni si "esential" doar pentru pensiile mici, atunci este un act "demagogic" de "populism". De fapt este teama partidelor din frontul 322, ca PD-L ar putea profita electoral .
Nu mai vorbesc despre faptul ca nimeni nu are curajul sa spuna ca sistemul de pensii de stat in intregime este puternic viciat de existenta pensiilor speciale cum sunt pensiile agricultorilor (pensii mici dar pentru foarte multi pensionari si nebazate pe contributii anterioare), precum si pensiile din justitie, armata,politie, servicii speciale, parlamentari etc. ( pensii mari si foarte mari, bazate pe contributii anterioare reduse).
La situatia asta haotica se va adauga sistemul pensiilor private, care vor mulge cel putin initial tot din contributiile pensiilor de stat si la care se stie sigur ca va aduce profituri manipulantilor.
Dar oameni care nu au facut prea mult bine au detinut functii importante si au avut salarii mari , deci si contributii mari. De aceea daca s-ar lua drept singur criteriu contributiile la fondul de pensii, s-ar mentine "echitatea" din vremea aceea.
Nici nu prea vad cum au gasit cei trei sursele de bani pentru pensii: cumva au cautat imrepuna vreo pagina de buget pierduta pe sub birou? :-))).
Domnul ministru Vosganian, cu tot respectul, nu a reusit sa explice nici cum e cu taxa auto, cum o fi facut acea "inginerie financiara" (in sensul bun!) de a "gasi bani"?
De domnul Pacuraru, ce sa mai zic, dupa bazaconia cu impozitul pe nu-stiu-ce, sa creada cine vrea ca dumnealui poate citi un buget...
Si dupa aia vine domnul Hrebenciuc, pentru care am tot respectul ca macar a recunoscut ca a fost vorba de "o discutie" , nu de altceva.
Trei oameni care nu au idee despre ce-i vorba au gasit "o solutie" care nu-i solutie, au gasit niste surse pe care nimeni dupa aia nu le-a mai identificat, o gramada de ziaristi au comentat o marire care nu exista si o gramada de pensionari s-au bucurat - degeaba...
Amin!
In schimb pensiile speciale (justitie, armata, politie,parlamentari etc) constituie nedreptati clare, fiindca e aberant sa contribui la fel ca oamenii obisnuiti, dar sa incasezi pensii uriase ,comparativ !
Cand am spus "efectele propagandei" eu nu m-am referit nicidecum la comentariul dumneavoastra ci la faptul ca acesti oameni au fost de fapt privati de dreptul de a primi pensie pentru ca regimul trecut nu vroia sa admita faptul ca ei erau practic salariati. Propaganda de atunci punea mare accent pe aceasta minciuna a asocierii voluntare a taranilor in cooperative si facea deosebire intre doua feluri de "proprietate socialista", de stat si "cooperatista".
Imi pare rau, dar eu asa am inteles ca ati zis: "existenta pensiilor speciale cum sunt pensiile agricultorilor" -dar important este ca agreati ideea ca exista o obligatie morala, iar eu as zice ca e chiar mai mult decat atat pentru ca e vorba de multi ani de munca a unor oameni .
In ceea ce priveste existenta unor pensii uriase nejustificate de nimic, eu nu va contrazic.
Ati facut referire si la haosul generat de introducerea sistemului de pensii private. Si aici cred, de asemenea ca aveti dreptate.
Cica "romgazul cu sprijinul politicului sa mearga direct in rusia la gazprom[este firma de stat]". Sa mearga, sa mearga, da ce Gazpromul e prost sa dea mai ieftin? Ce, intermediarii aia nu sunt tot ai lor?
Altfel, de acord ca ar trebui "anulate" multe pe care le-a facut Nastase, inclusiv cedarea resurselor Petrom: usor de zis, dar cam greu de facut :)