Omul de afaceri Silviu Prigoana a rabufnit in cadrul emisiunii "Eurosceptici" (Alpha TV) impotriva pictogramelor de pe pachetele de tigari spunand ca este o actiune aberanta, adoptata si la noi fiindca e un trend in UE.

"Am impresia ca suntem mai prosti decat suntem. De ce ne grabim noi tot timpul sa fim primii cand nu ne cere nimeni? Suntem un popor de pupincuristi", a declarat Prigoana care spune ironic ca "isi va face o asociatie impreuna cu soacra si va da statul in judecata" fiindca vinde tigari pe domeniul public, dar pe tine te obliga sa iesi afara in frig sa fumezi si sa te imbolnavesti astfel.

Secretarul de stat, Vlad Anton Iliescu, a incercat sa explice necesitatea pictogramelor argumentand ca 10% dintre copii cu varsta intre 11-15 ani fumeaza, procentul crescand la 40% pentru copii cu varste intre 15-18 ani. Iliescu spune ca pictogramele sunt mai bune decat niste texte scrise deoarece transmit un mesaj mai puternic si ii ajuta sa perceapa mesajul pe copii care nu citesc precum si pe persoanele care nu vad foarte bine.

Argumentele reprezentatntului guvernului nu l-au coinvins pe Silviu Prigoana care si-a continuat tirul: "Oamenii nu mor din cauza fumatului. La cum mananca e de mirare ca mai traiesc. Ia sa le dam noi salarii bune ca sa aiba bani de mancare sanatoasa, de excursii sau de medicamente si apoi sa vedem..."

Omul de afaceri s-a contrat si cu jurnalistul Val Valcu care facea o diferenta intre tigari/alcool si droguri spunand ca diferenta majora este ca drogurile te fac sa nu mai fii responsabil de actiunile tale pe cand fumatul nu. Silviu Prigoana sustine insa ca marijuana nu este mai nociva decat tutunul si nu ar trebui considerata drog si interzisa sau sa se interzica definitiv atunci si tigarile si alcoolul deoarece creeaza dependenta.