Premierul Romaniei, Emil Boc a declarat, in cadrul emisiunii "Nasul" (B1 TV), ca prima masura pe care o va lua va fi investitia publica masiva in infrastructura: "Vom construi autostrazi, sosele, centuri, vom investi in infrastructura din invatamant si sanatate. De acestea avem cea mai mare nevoie in primul rand".

Emil Boc a atacat fostul guvern pe care-l acuza ca a cheltuit mult mai mult decat a putut sa produca, fapt ce a determinat si raportul sumbru al Comisiei Europene.

"Am avut in anul 2008 o crestere economica de 7,8% si un deficit bugetar de 5,2% . Asta inseamna ca cei din guvernul Tariceanu au cheltuit cu 6,7 miliarde de euro mai mult decat au adunat", a declarat premierul care-i mai acuza pe fostii guvernanti ca "le-a mai lasat si numeroase facturi neachitate", numai la nivel guvernamental suma atingand 1,1 miliarde de euro.

Seful Guvernului a dezvaluit ca au fost numeroase presiuni asupra sa si a ministrilor pentru a nu se realiza un proiect in privinta cumululi pensiei cu salariile mari de la stat. Boc spune ca echipa sa guvernamentala este hotarata sa duca acest proiect la bun sfarsit, pensia urmand sa fie calculata conform contributiei, iar valoarea muncii sa fie reflectata in salariu.