"O capcana a bugetului ar fi dorinta de a acoperi angajamentele electorale, iar graba nu poate duce decat la colaps", a declarat seful statului, la Radio Romania Actualitati.
Geoana: PSD nu va fi de acord
In replica, liderul PSD, Mircea Geoana, a declarat pentru Gandul ca PSD nu va fi de acord cu inghetarea salariilor.
"In limita resurselor bugetare, salariile si pensiile trebuie sa creasca. Cresterea salariilor si pensiilor mici este o masura din planul anticriza si stimuleaza consumul. Pensionarii consuma, spre exemplu, din productia interna. Aceste cresteri fac parte nu numai din dimensiunea sociala a masurilor anticriza, ci si din cea economica", sustine Mircea Geoana.
Liderul PSD recunoaste ca, in cadrul guvernului s-a discutat despre o astfel de decizie: "A fost evocata printre optiuni, dar nu ne-am oprit asupra ei la modul serios. Mergem in continuare pe gasirea resurselor pentru majorari si pentru planul anticriza".
Sindicatele se pregatesc de manifestatii
Sindicalistii din Sanatate vor anunta, vineri, ce masuri vor lua in cazul in care guvernul va ingheta salariile timp de sase luni, a precizat, pentru NewsIn, vicepresedintele sindicatului SANITAS, Adrian Barea.
Si sindicalistii din invatamint ameninta cu masuri dure daca Executivul va ingheta salariile. "Daca vor ingheta salariile, inghetam si noi contractul colectiv de munca si anul universitar", a precizat, pentru NewsIn, liderul Federatiei "Alma Mater", Razvan Bobulescu.
Prezentam mai jos cele mai importante declaratii ale presedintelui Basescu:
Criza economica
- Lucram pe prioritati, nimeni nu le-a rezolvat vreodata pe toate odata.
- Criza vine si va trece in doi-trei ani, dar modernizarea statului este exact un mod de a lupta impotriva crizei.
- Nu trebuie sa cadem in capcana bugetului - dorinta de a acoperi angajamentele electorale. Guvernul are la dispozitie patru ani pentru a le indeplini, iar graba nu poate duce decat la colaps.
- Suntem datori pentru viitorul tarii, fiecare an fara reforma este un an de neperformanta a natiunii romane in plus. In acelasi timp, trebuie sa fim constienti ca o reforma nu aduce rezultate imediate. Vom culege rezultatele peste circa zece ani.
- O actiune iresponsabila ar fi o mare eroare.
- Doua lucruri sunt cheie: plata imediata a datoriilor catre agentii economici. De la adm centrale avem datorii de 1,2 miliarde euro, iar de la cele locale, inca 1 miliard.
- Prioritatea 0 este plata acestor bani, pentru ca economia sa inceapa sa se miste.
- Urmatoarea pe lista este crearea de locuri de munca - prin lucrari de infrastructura, cu bani de la bugetul de stat - ma refer la constructia de autostrazi, reabilitare termica si asa mai departe.
- Depide de guvern daca se va indrepta catre majorarea salariilor si pensiilor sau catre economie.
- Nu avem criza financiara, bancile din Romania nu au nevoie de bani de la guvern, asa cum se intampla in Europa. Noi avem o criza generata de contractia pietelor de desfacere.
- In momentul de fata, avem perspectiva somajului. Obiectivul 0 este sa lansam lucrari care necesita locuri de munca.
- Daca avem bani pentru aceste masuri, avem si pentru salarii si pensii.
Eu nu voi reactiona negativ daca guvernul ajunge la o intelegere cu sindicatele pentru sase luni privind inghetarea salariilor. - Daca nu miscam economia foarte curand, de unde sa strangi bani de pensii daca nu sunt salariati care sa plateasca contributii?
- Daca Guvernul va lua o decizie de inghetare a tot in paralel cu diminuarea functionarimii care a devenit sufocanta si ineficienta, si daca inchidem robinetele risipei, vor fi bani.
- La Ministerul Transporturilor exista o directie care are 130 de oameni si care raspunde de atragerea fondurilor europene. Nu a atras un euro, dar are 130 de oameni platiti foarte bine. Cauza? Dispretul pentru banul public. "Sunt votantii nostri daca le dam un loc de munca bine platit fara sa faca nimic", s-au gandit fostii guvernanti.
- Lumea a inceput sa economiseasca, sa-si gestioneze mai atent resursele, sa cumpere rational, numai ce are nevoie. Nu trebuie asteptat totul de la stat.
- Guvernul are doua alternative de a dirija banii - sa-i pompeze catre economie sau, daca cele dou partide vor stabili ca e mai important ca acum sa demonstreze ca se tin de cuvant, pot sa faca si accest lucru. Eu nu ii acuz daca le spun romanilor "asta e situatia reala. Punem economia in miscare si apoi marim salariile", tinand cont de faptul ca angajamentele nu sunt angajamente imediate. Daca o asemenea abordare ar exista la guvern, ar fi foarte bine.
- Avem posibilitatea sa facem ca, pe medie, romanii sa fie minim afectati de criza, daca suntem maxim responsabili pentru cum utilizam banii publici.
- In acest moment, singurul furnizor de surse financiare in mod real este bugetul de stat.
- Daca intram in zona de modernizare a statului, educatia e o prioritate. Romania se autocondamna la nedezvoltare economica daca nu repara invatamantul.
- Dna ministru Andronescu vorbeste de 6%, eu sustin acordarea a 6% din PIB, dar n-am auzit inca de reforma curriculara, copiii nu invata ce le trebuie.
- As fi multumit daca as sti ca avem si oferim resurse financiare pentru educatie, dar, in iunie, sa avem noua curricula.
- La nivel de educatie, acum culegem roadele din 1990, care au prabusit sistemul.
- Dascalii nu mai sunt atrasi de sistem, iar salariile mici sunt principalul motiv.
- Pactul pentru Educatie: Eu nu voi evalua nimic, cred ca ar fi corect ca invatamantul sa primeasca bani contra reforma. Accentuarea crizei pune sub semnul intrebarii aplicarea majorarilor de salarii.
"Noi nu suntem un stat modern"
- Am intrat in Uniunea Europeana cu o coafare a institutiilor pe care le-am mostenit din perioada dinainte de revolutie. Aceasta transformare ne-a permis sa ne ridicam la standardele minimale.
- Avem alegeri libere, ceea ce ne aseaza in randul statelor democratice, chiar cu o democratie consolidata, potrivit ultimelor rapoarte internationale.
- Totusi, din punct de vedere al functionarii institutiilor, noi nu suntem un stat modern.
- Constitutia este plina de ambiguitati. Avem constrangeri constitutionale care permit ca ministrii sa fie deasupra legii.
- Uitati-va la organizarea administrativa, e aceeasi cu cea din 1968, nu mai corespunde nevoilor de dezvoltare regionala.
Birocratie
- Avem aceeasi directie de sanatate, mediu, agricultura, toate acestea sunt doar birocratie.
- Nivelul de autonomie al comunitatii este minim - atat timp cat si directorul de scoala sau spital este numit de la centru, cum putem vorbi despre apropierea scolii sau spitalului de comunitatea locala?
- Avem zone in mediul rural, unde primarul are poate sapte clase, poate liceul, consilierii municipali au slujbe modeste, sunt tractoristi si asa mai departe, ei nu pot lua decizii legate de conducerea unei scoli.
- Se cere un consiliu al scolii (profesori, parinti) care sa stabileasca o programa in favoarea copiilor, lucruri legate de nevoile locale.
- Suntem prea rigizi si prea departe de comunitatea locala, suntem ca inainte de 1989.
- Care mai este rostul directiilor agricole in judete, cand pamantul este in sectorul privat? In loc sa acorde consultanta, nu fac nimic.
- Directia fundamentala e de crestere a nivelului autonomiei locale si spun asta in mod egal pentru Harghita sau Covasna, ca si pentru Caracal.
- Sunt prea multe decizii, prea multe directii ale ministerelor din fiecare judet care nu sunt legate de comunitate.
Buget
- Sigur ca voi comenta asupra proiectului de buget, e obligatia presedintelui sa-si exprime punctul de vedere, am o responsabilitate morala pentru acest guvern.
- Avem de rambursat de la bugetul de stat 6 miliarde de euro - imprumuturi pe termen scurt, veniti anul trecut pentru plata salariilor si a altor datorii in conditiile unui deficit de 5,2%.
- Investitiile straine care au tinut echilibrul acestui deficit de cont curent nu mai sunt, deci este clar ca avem nevoie de imprumuturi.
- Am anuntat deja Comisia Europeana ca intentionam sa facem un imprumut european de 6-7 miliarde euro.
- Nu cred ca exista o puternica ideologizare in Guvern. Sunt oameni cu experienta.
- 2009 e an electoral insa. Nu vreau facilitati, nici obligatii de la aceasta coalitie.
- Orice discutie despre alegerile prezidentiale a fost respinsa, ori de cate ori a fost abordata de cele doua partide.
- 2009 nu poate repeta greselile din 2008 cu aruncatul banilor pe campanii electorale.
- Trebuie sa avem forta sa uitam ca e an electoral daca vrem sa gestionam in favoarea romanilor o situatie de criza.
- Europarlamentarele vor fi un indiciu: vor castiga politicienii responsabili in fata crizei.
- Cursul euro este o consecinta a alegerilor din noiembrie. Cel care a aruncat cu bani, tot in opozitie a ramas, banii publici nu l-au salvat.
- FSN insemna Ion Iliescu, Petre Roman (PNL), Nastase nu mai e la externe, sunt alte garnituri. Eu nu am fost mebru PSD. Eu am intrat in PD dupa ce s-au desprins, in 92.
- Am convenit ca, intr-o perioada de criza economica, electoratul va intelege ca se va guverna pe prioritati si nu pe optiunea partidului. Nu-si pot asuma aplicarea doctrinei in guvernare.
- Cu actualul guvern am un avantaj pe care l-am avut si in primele sase luni ale guvernarii trecute: sunt informat.
- Acum am tratamentul unui partener, dar nu pot impune niciodata guvernului dorinta mea, pentru ca cel putin unul dintre partide nu isi doreste sa devina satelitul lui Basescu.
- Exclud categoric posibilitatea unei fuziuni PSD-PDL. Au identitati proprii.
- Eu nu am patronat aceasta coalitie pentru a face din doua partide unul. Romania are nevoie de doua partide de acest tip, puternice, care sa se constituie in vremuri grele in alternative.
- Am facut un exercitiu de alianta cu liberalii, n-a functionat. Nu vad cum PDL-ul putea sa accepte ca Tariceanu sa fie din nou prim-ministru.
- Alternativa poate avea mari avantaje, si in primul rand forta politica in Parlament. Daca am gresit sau nu, voi vedea, dar stabilitate politica va exista.
e acum este mai aproape de subiect ...si dupaceea sa le mareasca salariile!!!
Dupa ce paradigme vezi tu aceasta reforma sau cum o considera Basescu?
caci daca nu aven bani sa platim............incepem sa cadem.....in alta extrema
au cheltuit o gramada de bani in 2008 cu alegerile anul acesta o sa mai cheltuiasca o gramada de bani cu prezidentialele, mai punem si de niste anticipate si treaba-i buna...ca doar platesc prostii
au spus in urma cu mai multi ani ca n-or sa mai fie generatii de sacrificiu,dar sunt niste demagogi incurabili;si daca i-ai pune la zid sa-i impusti,si acolo ti-ar promite marea cu sarea pana si-ar vedea "sacii in caruta",dupa ce le-ai da drumul ,nu te-ar mai cunoaste si ar uita tot ce au promis.....sa va fie rusine,ca de 19 ani mititi acest popor din care va trageti,dar n-ati fost in stare decat sa trageti foc la oala voastra si sa va imbogatiti fara nerusinare,lasand acest popor in mizerie sau imprastiindu-l prin toata europa,slugarind pt. altii,in loc sa imbogatim prin munca noastra aceasta tara si acest popor;spunea un lider european ,dintr-o tara limitrofa Romaniei, "O TARA ESTE CU ATAT MAI BOGATA,CU CAT FIECARE CETATEAN ,ESTE MAI BOGAT";pai la noi ce sa mai spunem-vorba poetului-MUNTII NOSTRI AUR POARTA,NOI CERSIM DIN POARTA-N POARTA.
toti cei care au ajuns la guvernare,si-au vazut doar interesul lor si poporul sa se descurce cum o putea;noroc ca este un D-zeu sus in cer care pazeste acest popor,si nu-l lasa sa se piarda;dar o sa vina si vremea cand;VOX POPULI,VOX DEI-se va face auzita,si atunci(demos=popor+kratos=putere),democratia va fi la ea acasa,sa dea D-zeu
E greu de crezut ca sindicatele, in situatia in care ele cer doar aplicarea unei legi (constitutionale, promulgate si asumate de partidele aflate la guvernare) de majorare salariala pe 2008 (nu 2009) vor ajunge la o intelege cu guvernul ca acea lege sa se suspende (practic asta cere presedintele, suspendarea aplicarii unei legi in vigoare).
Guvernul trebuie neaparat sa ofere ceva substantial cadrelor didactice - prea au promis, prea au promovat aceasta lege, prea au fost galagiosi in a o sustine. Deasemenea, guvernul nu-si permite o greva generala in semestrul 2 - ar duce la inghetarea anului scolar, ar da peste cap bacalaureatul si admiterea la liceu.
Presedintele are dreptate insa in ce priveste reforma curriculara.
O solutie ar fi ca guvernul sa ofere 20% incepand cu ianuarie 2009, sa amane pe octombrie diferenta pana la 35%, si in aprilie/mai sa isi asume raspunderea pe un pachet de legi, care sa includa salarizarea unica in sistemul bugetar, unificarea sistemelor de pensie (pentru a elimina pensiile speciale) dar si modificarea legilor educatiei in sensul modernizarii sistemului educational(inclusiv a reformei curriculare). Un astfel de pachet de legi ar permite ca urmatorul an scolar 2009-2010 sa inceapa cu o reforma reala si cu un corp profesional, daca nu reformat (asta dureaza, sa fim realisti) macar motivat cum trebuie.
Cred ca nu?In tara lui Putin cel care indrazneste sa critice sistemul,cel care este in opozitie,cel care este avocatul inculpatilori politici,ori este la zdup,ori are un glont in cap!
Nu stiu,care sunt scopurile voastre de a dramatiza anumite situatii,dar stiu ca sunteti mincinosi!
As vrea sa-mi dati si mie numai un singur exemplu,de unde sa reiasa asemanarea politicii romane cu cea a Rusiei&..(d.p.d.v.dictatorial si nu cel mafiot)!
Puteti critica orice din dorinta de-a critica,din dorinta de-a va linge ranile inca necicatrizate,dar lasati-o balta cu Putin & Co.
Cine face asemenea comparatii ori habar nu are pe ce lume traieste si repeta ca papaglul spusele lui SRS,CTP,Laptopuri&Co.,ori manipuleaza.
sa ne radem
Adica, cu alte cuvinte, una e ce am mintit in alegeri, acuma doar n-om fi prosti chiar sa indeplinim promisiunile, alea erau sa ne voteze prostimea, normal ! Ce naiba bre, nu v-ati prins cum functioneaza demagogia asta inca ? Tzz tzz tzz ...
1. blocarea majorarilor salariale, in conditiile scumpirii vietii ar duce la scaderea puterii de cumparare a unei mari parti din populatia activa a tarii - asta ar insemna in realitate scaderea veniturilor la buget.
2. trimiterea in somaj a unui numar mare de bugetari ar constitui o povara pentru buget in conditiile in care ajutorul de somaj tot de la buget e platit, in schimb nu mai intra la buget impozitele pe venit.
3. pensionarea anticipata produce acelasi efect - e absurd sa trimiti la pensie, anticipat, o persoana in varsta de 58 de ani - practic acea persoana nu mai plateste catre stat impozitele aferente salarilui sau, insa devine o povara in plus pentru un sistem de pensii deja avariat.
Cresterea salariilor bugetarilor in aceasta perioada si reducerea contributiilor din veniturile salariale(care ar duce la cresteri salariale si in domeniul privat) ar ajuta mai mult economia - ar stimula consumul, ducand astfel la realizarea de venituri mai mari la buget. Si ar evita si conflicte sociale previzibile (greve generale, proteste de strada, revendicari in instanta a unor drepturi prevazute in legi)
pe rand :
1) banii dati pe mariri la sal bugetarilor SUNT de la bugetul de stat. Iar daca persoana ii cheltuie statul va primi inapoi doar max 20% sau chiar nimic.
2) somajul este mai mic decat salariul si cum ambele sunt platite de la buget ,,, ghici cine pierde?
3) aici sunt de acord ... dar te contrazici singur la ce ai spus mai sus
Nu spun sa dam afara toti bugetarii si inghetam salariile 5 ani de zile dar o crestere acum e cel mai rau lucru care se poate intampla. Cand mii de oameni isi pierd slujbele si sunt trecuti in somaj(la privat) bugetarii vor salarii mai mari.
Bugetarii reprezinta un important segment al populatiei tarii - nu exista familie aproape, sa nu aibe un membru angajat la stat (frate, sora, sot, parinte, var, unchi, etc.). Asa ca bugetarii nu sunt dusmanii tarii cum incearca multi sa induca ideea (inclusiv tu) - ei sunt, alaturi de pensionari, membri ai propriei tale familii.
Scaderea puterii de cumparare a aproximativ 1 milion de bugetari cu venituri mici (cei cu venituri "nesimtite" sunt in jur de maxim 100.000, si sunt de acord ca in cazul lor se pot ingheta salariile o perioada de timp) va afecta puternic economia romaneasca, avand in vedere ca ei impreuna cu familiile lor reprezinta principala categorie de consumatori in tara. Practic scaderea veniturilor bugetarilor va duce la falimentul a zeci de mii de afaceri private, mici si mijlocii.
Nu trai cu iluzia ca ajutorul de somaj e mai mic decat salariul. Aproape toti bugetarii au contracte de munca (individuale si colective) care prevad plati compensatorii care merg pana la 12 salarii in caz de disponibilizare - asa ca reducerea cu 20% a numarului de bugetari s-ar putea sa fie o catastrofa economica, in conditiile in care statul pe langa somaj va fi nevoit sa acorde acestor 20% (la un milion de bugetari ar fi 200.000 de disponibilizati) si plati compensatorii. Practic am fi in situatia in care in loc de economie sa fim nevoiti sa dam din buget cu mult mai mult!
Solutii create pe genunchi cu-n ochi la TV sa vada ce mai spune SEFU cel mare in nici un caz nu vor scoate tara din criza.
Mai e o problema - profesorii au o lege, iar legea trebuie respectata si aplicata. Deasemenea cadrele medicale au un protocol asumat de catre Guvern si Ministerul de resort - acord cu putere de contract - si acesta trebuie respectat.
Consuma mult, consuma imens iar rezultatele care sunt?
- oameni in spitale lasati sa moara de doctori care au 10200 RON salar
- sictir si flit de la functionarii publici
- profesori spagari care nu-si fac treaba la clasa ca sa se duca elevii la meditatie si sufera de o indolenta crasa cand vine vorba de reformarea reala a sistemului de invatamant.
- lipsa de infrastructura rutiera
- neasumarea responsabilitatilor
Deci...??? Eu de ce sa platesc taxe si impozite? Ca sa creasca salariile incompetentilor si nesimtitilor? No way...
Am lucrat in viata mea 2 luni la stat si stiu ce inseamna lucrul la stat: "pauzele lungi si dese, cheia marilor succese".
In alta ordine de idei, in sectorul privat se munceste mult peste orele normale de program, maririle de salarii nu se dau asa frecvent, responsabilitatile sunt mult mai mari, volumul de munca mult mai mare.
So... la salarii egale (sau chiar mai mari cum sunt la unii bugetari) munca egala. La munca nu la intins mana!
Si dupa aia ziceti de ce sunt cozi la ghise sau la plata taxelor...
Cat despre profesori spagari cred ca tu erai primul in clasa a 12 care era cu banul in buzunar la BAC sau se ducea la meditatii asa ca......
In 2 zile primesc telefon de la banca: stiti, vi s-a refuzat o tranzactie, cu trezoreria. WTF?!
Adica, eu tot trebuie sa ma duc cine stie unde la Cuca Macaii sa platesc o amenda (adica cineva sa transfere banii in cont), pentru ca cei de la trezorerie nu sunt in stare sa vada de unde au venit niste bani?! In conditiile in care in ordinul de plata am trecut toate detaliile?
Voi numiti asta performanta?!?!?!? Eu as numi-o performanta negativa... Sincer.
PS. Daca nu te simti satisfacut cu muca ta, iti poti da demisia! Si asa se vrea reducerea "statistilor" cu 2000 de capete! Dar daca stai, fa-ti treaba pentru care esti platit!!!!
Bai ză wey - cam prea mult pierzi timpul pe net - ai grija, sa nu vi se monitorizeze traficul de către boss. Nu de alta, dar daca ar mai înţelege ca intri pe hotnews, sigur nu va agrea faptul ca intrii si pe hotdates, si hotnudes.
Ia zi - eşti operator pisi? Ai 600 lei monsli sa bagi date si te oftici ca câştiga bugetarul mai mult? Uau.
Oricum, nu trebuie sa iti dau tie explicatii ce lucrez, pe unde, ce salariu am.
Ca sa raspund si celor de mai sus: oriunde intr-o firma ok exista si pauze! Am si alti colegi care-si mai dau cu parerea pe-aici pe hotnews (printre care si boss).
De dat spaga nu m-am dus sa dau spaga la BAC si am terminat doua facultati, una tehnica si-una cu profil economic.
So... care-i problema???
De fapt asa-i in Romania... mergem pe principiul: "sa moara si capra vecinului!"...
De-aia suntem unde suntem... stati la intins mana in loc sa puneti mana la munca!!!
La cum dai replici pe forum, sigur esti un mare intelectual cu 2 facultati (private, cum altfel, un privat cu facultati private) si mari competente.
Si sigur muncesti la greu, "laa naiba", de aceea faci si asa multe pauze, sa nu intrii in sevraj.
Baga in continuare draga software developer - desi noi stim ca esti operator pisi, nu? Guuudbai! Si criza usoara, petrecuta la coada la anemploiment.
Apropo aia erau profesori, care te facura asa destept? S-au te-ai nascut ginius?
Cum sa se intample asa ceva la stat??? Unde-ai vazut tu asa ceva??? Ai vazut ce s-a intamplat la Slatina si cum au sarit toti ca arsi, toti se dezic de responsabilitati si culpa! Si-atunci... pentru ce-si mai iau salar?
Uite-te la raspunsurile de mai sus!
Despre functionari publici... m-am dus la ghiseu la ora 14:10 la primarie si ce sa vezi, vreo 6 cucoane stateau ascunse dupa tejghea! Cu cafeluta-n bot! Cand m-am dus sa cer mi-a zbierat una: "avem program cu publicul pana la ora 14 domnu', nu stiti sa cititi?"
De-aia sunt cozi la ghisee, pentru ca au program de lauze toata viata lor, pentru ca la ora 16:01 sparg usa toti, pentru ca sunt nesimtiti si servesc contribuabilii (printre care si eu) cu o mare sila si mare scarba!
Si de cand au dreptul sa zbiere la noi? Parca stiam ca de la noi isi iau salar'...
Mda... ce chestie...
Mai tineti minte minciuna lui Geoana cu 25000 EUR pentru fiecare roman care se intoarce in tara?
Ei bine, atat de mare a fost acea minciuna incat au inghetat nu numai apele, ci si salariile.
sange baieti, sange in parlament.
dar, hai mai repede.
geoana, nu te lasa prostit de marinar. go and fight.
e cea mai buna cale prin care psd-ul va pierde.
apoi pd-ul va (re)face alinata cu liberalii.
tariceanu presedinte, marinarul prim ministru.
marinarul sa fie crucificat de profesori.
apoi profesorii vor fi concediati in masa si invatamantul va trece din faza "public" in faza "meditativ", (adica cu meditatii)
la faza asta pierde si biserica cu religia din scoli
hai baieti, sange.
prima repriza:
in coltul rosu: traian basescu
in coltul si mai rosu: mircea geoana
baaaaaaannngg......
Dar pe tine poate nu te-a interesat niciodata lucrul asta ca intotdeauna ti-ai primit toate drepturile!!
Realitatea cruda si dureroasa, vom face alte imprumuturi ca sa platim salarii si pensi, facturi aminate,etc.
Nici o tara din vest nu afacut imprumuturi pentru acest scop.
Investitile se platesc cu bani imprumutati, este logica elementara care a caracterizat , Franta, Germania, Spania, s.a.m. d.
Noi am pierdut 19 ani in iluzia ca sintem "invidiati de toti" vorba fostului Prim Ministru. Am consumat pe datorie si acum am ramas in chiloti.
Multe din realitatile descrite de domnul Presedinte ai fost anticipate cu luni in urma , inclusiv in comentarile pe Hotnews !
Daca nici acum nu vom reusi sa ne judecam singuri, cu toate cele bune sau rele, raminem pentru alti 25 de ani saracii CE.
Nu sint un sustinator al domnului Basescu dar constat ca este unicul om politic care descrie situatia REALA si incearca sa schimbe ceva. Acum puteti sa ma si injutati !
Influenete Occidentale se opresc undeva la granita de vest a Romaniei (Ungaria) si nu vor razbate niciodata prin "hatisul" din Romania!!!! Acesta este adevarul....fie ca ne place sau nu...