Colaborarea cu PNL si UDMR va fi probabil oficializata dupa turul intai al alegerilor prezidentiale. Senatorul PSD Ilie Sarbu, fost ministru al Agriculturii, a declarat la RFI ca PSD nu mai merge la nada ca la pescuit, in ceea ce priveste propunerea premierului desemnat privind Ministerul de Interne. Traian Basescu probabil ca se va lovi inca o data cu capul de realitatea trista pentru dansul, afirma Ilie Sarbu.

Rep: Lucian Croitoru a cerut PSD sa faca doua-trei propuneri pentru postul de ministru de Interne. V-ar tenta?

I.S: Parerea mea e ca nu a fost ideea domnului Croitoru. Cei care l-au invatat, l-au invatat prost. Majoritatea care s-a creat in jurul domnului Johannis nu mai merge la nada ca la pescuit. Stiti cum e, ne da Internele ca sa ce, sa venim noi acum sa confirmam ca de fapt eram ahtiati dupa Interne? Nimeni nu mai intra in jocuri, sunt deja penibile jocurile astea.

Rep: Veti oficializa colaborarea cu PNL si UDMR, pentru a-i da o greutate mai mare?

I.S: N-am decis inca in ce mod se va oficializa. Ea exista, a fost anuntata, sigur, nu s-au facut protocoale, nu s-a facut nici un fel de documente. Dupa turul intai, probabil ca lucrurile vor fi mult mai aplicate, mult mai concrete. Pana la turul intai e firesc sa fie asa, pentru ca fiecare dintre cele trei partide are cate un candidat. N-am putea sa formalizam acum aceasta alianta printr-un inscris, pentru ca s-ar crea tot felul de probleme si nu cred ca e cazul.