Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat la Antena 3 ca Basescu a incercat sa-l pacaleasca si pe el si pe liberali si anunta ca raspunsul lui nu poate fi altul decat cel enuntat la inceputul campaniei si anume ca nu va conlucra niciodata cu Traian Basescu. Antonescu mai spune ca presedintele este jenant atunci cand "face pe mata blanda" sau cand se erijeaza in liderul dreptei si portdrapelul luptei anticomuniste "el fiind mai degraba de stanga".

Seful liberalilor spune ca atitudinea pacifista a sefului statului se datoreaza faptului ca o parte a electoratului sau l-a parasit si a votat cu Crin Antonescu, iar acum incearca sa-i recucereasca.

Referindu-se la declaratia lui Calin Popescu Tariceanu care a spus ca PNL va purta negocieri cu orice partid democrat din tara, Antonescu spune ca nu vrea sa o comenteze fiindca "acum el este seful PNL si nu domnul Tariceanu". "Partidul poate sa aiba si o alta directie, dar eu nu fac altceva decat ceea ce am promis... Vom vedea daca proiectul liberalilor este posibil cu Mircea Geoana, dar cu Basescu e clar ca nu are nicio sansa", a mai declarat Antonescu.