Presedintele Traian Basescu a declarat la OTV ca rezultatul expertizei va veni in circa doua zile si ca acea caseta a fost falsificata in strainatate "fiindca le era frica ca in tara se va afla". "Electoral, sper ca rezultatul sa para inainte de alegeri fiindca aceasta caseta trucata si promovata intensiv de Realitatea TV si Antena 3 mi-a adus deservicii importante", a declarat seful statului.

"Nu o sa-l uit niciodata pe ziaristul care a moderat emisiunea de la Realitatea cum tinea o foaie pe mana vrand sa-mi arate ca e sincer si el stia ca urmeaza sa faca o ticalosie. Eu am crezut totusi in ziaristii acelui post dar se pare ca spiritul lui Vantu a intrat si in Razvan Dumitrescu. Dupa emisiune a trecut probabil pe la caserie", a declarat Traian Basescu.

Seful statului a vorbit si de intalnirea avuta luni cu Klaus Johannis dar a refuzat sa dea detalii spunand doar ca a vrut sa se asigure ca acesta intelege mecanismul constitutional al numirii unui premier.

Intrebat care a fost cel mai bun premier in opinia sa, presedintele Basescu a spus ca Adrian Nastase ar fi fost un mare premier daca nu ar fi fost asa corupt.

Referindu-se la stenogramele discutiilor Macovei-Rosca Stanescu-Chireac, seful statului apreciaza ca Macovei a fost cel care a facut inregistrarile fiindca a vrut astfel sa se protejeze.

Declaratii ale presedintelui:

  • Toate marile ziare din Rusia au preluat filmul trucat fara sa prezinte si punctul meu de vedere. E clara pozitia si sustinerea lor.

  • Mircea Geoana invata niste texte pe dinafara si le repeta ca o masinuta. Cand i se rupe filmul nu mai stie ce sa mai faca. Asa va face si cand va fi presedinte.

  • Am mai avut povestea cu violul si in campania din 2004. Nu am o categorie unde sa incadrez astfel de fapte promovate de oameni politici si televiziuni.

  • Mi-au trecut prin mana mii de acte oficiale pe care le-as fi putut folosi impotriva adversarilor. Ce fel de sef de stat as fi fost eu daca as fi facut asta?! Decat un castig murdar mai bine o infrangere curata. Am luptat de la inceputul mandatului pentru credibilizarea institutiilor statului. Amintiti-va ce era SRI-ul inainte sa vin eu!

  • As reduce cota unica in 2011 si as lasa mai multi bani la oamenii de afaceri fiindca acestia ii reinvestesc si creeaza locuri de munca.

  • In ce priveste numirea cumnatului lui Mircea Geoana la Eximbank a fost una din cerintele lui Geoana pentru Emil Boc.