Executivul va adopta in sedinta de miercuri o ordonanta privind standardele de cost pentru administratiile locale, a declarat, la Radio RFI, liderul grupului parlamentar al PDL din Camera Deputatilor, Mircea Toader.

Mircea ToaderFoto: Agerpres

Cu alte cuvinte, documentul respectiv va impune primariilor anumite plafoane pentru cheltuirea banului public, explica deputatul democrat-liberal.

"Eu sunt convins ca cel tarziu in trimestrul patru fiecare minister isi restructureaza activitatea, activitatea agentiilor. Maine (miercuri, 30 iunie - n.r.) in sedinta de Guvern va fi data o Ordonanta de stabilire a standardelor de cost pentru administratiile locale, pentru ca acolo este una din marile problemele pe care le avem", spune Mircea Toader.

Seful deputatilor PDL crede ca primariile au inteles gresit notiunea de autonomie locala.

"Autonomia locala, in sensul corect a fost inteleasa un pic gresit, astfel incat fiecare administratie locala, primarie a considerat ca e bine sa majoreze numarul de personal, sa-si mareasca cheltuielile de personal, sa dea tot felul de sporuri si aceasta Ordonanta va modifica legea finantelor publice locale, stabilind un numar fix, maxim si un plafon de salariu pentru fiecare administratie locala si bineinteles structurarea cheltuielilor de functionare, precum si stabilirea conditiilor in care obligatiile pe care le are administratia locala fata de activitatile pe care le au in coordonare si in administrare, ma refer la invatamant, spitale sa fie stabilite in asa fel incat fondurile care vin de la bugetul de stat sa fie folosite exclusiv pentru aceste activitati", precizeaza Mircea Toader.