UDMR se opune formarii unei alte coalitii de guvernamant, deoarece "nu e momentul sa schimbam macazul si sa facem alta coalitie", a declarat la RFI vicepresedintele executiv al Uniunii, ministrul Mediului, Laszlo Borbely. Politicianul UDMR a comentat intentia Opozitiei de a depune o motiune de cenzura.

Descarca fisierul audio in format MP3

Iata declaratiile facute de vicepresedintele UDMR:

  • "Nu suntem foarte fericiti cu amanarea unor decizii, in legatura cu descentralizarea, cu legea invatamantului, cu masurile privind relansarea economica, dar saptamana trecuta am pornit deja, am eliminat impozitul forfetar, am venit cu alte propuneri, inclusiv ale noastre, pentru IMM-uri".
  • "In momentul de fata, cred ca trebuie sa ducem la bun sfarsit, in aceste luni de zile ceea ce ne-am propus. Nu e momentul sa schimbam macazul, sa existe alta majoritate. Coalitia va trece cu succes si nu se va vota o motiune de cenzura. Depinde si de aceasta asumare de raspundere, care oricum probabil ca se va lasa cu o motiune de cenzura. Eu cred ca trebuie lasat Guvernul, in aceste luni de zile, sa finalizeze acele masuri, care sunt in programul de guvernare. Cred ca nici Opozitia nu ar dori acum sa vina la guvernare, intr-o situatie atat de dificila".
  • "Cat despre legea invatamantului, suntem de acord, in cazul in care, asa cum s-a blocat in Senat, nu se poate trece de comisii, unde exista o impotrivire din partea Opozitiei, noi am propus sa-si asume raspunderea Guvernul, pentru ca anul viitor va trebui sa stie tot sistemul de invatamant cum porneste in septembrie si degeaba asteptam luni de zile pana sa se finalizeze in Senat", declara ministrul Mediului.
  • "Pensiile nu scad, nu vor scadea anul viitor, sa fie foarte clar si n-au scazut. Evident, unii ar vrea sa creasca intr-un ritm mai alert, asta-i altceva".