Deputatul PDL Dan Pasat a declarat duminica seara la Realitatea TV ca nu intentioneaza sa demisioneze din Parlamentul Romaniei, insa decizia cu privire la demisia sa din partidul din care face parte o va lua in urmatoarele zile. Pasat sustine ca nu doreste ca PDL sa aiba de suferit de pe urma sa.

Dan PasatFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Dan Pasat a spus ca nu intelege de ce ar trebui sa fie arestat preventiv, deoarece in ultimul an, de cand s-a inceput urmarirea sa penala nu a influentat in niciun fel martorii si nici nu a luat contact cu partile vatamate.

La data de 18 februarie 2010, fata de Dan Pasat s-a dispus urmarirea penala in legatura cu doua infractiuni de santaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetarile au fost extinse, fiind dispusa urmarirea penala fata de Pasat si sub aspectul celorlalte infractiuni mentionate in cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive.

In urma refuzului Parlamentului de a-i ridica imunitatea lui Pasat, procurorii continua cercetarea acestuia. Plenul Camerei Deputatilor a respins solicitarea DNA de incuviintare a retinerii si arestarii preventive a deputatului democrat-liberal Dan Pasat, cu 116 voturi pentru, 34 impotriva, patru fiind declarate nule. Pentru ca solicitarea DNA sa fi fost adoptata erau necesare 147 de voturi.

Vicepresedintele PDL Raluca Turcan a afirmat duminica, intr-un articol postat pe blogul sau, ca demisia lui Dan Pasat din partid este necesara, ca o masura care sa arate ca formatiunea se delimiteaza de votul din Parlament prin care s-a respins solicitarea Parchetului in privinta anchetei impotriva lui Pasat.

​Deputatul PDL Dan Pasat are interdicitie de parasire a tarii, procurorii DNA comunicandu-i, vineri, impunerea acestei interdictii in dosarul in care este acuzat de santaj, transmite Mediafax. Totodata, Pasat nu are voie sa ia legatura cu martori sau cu ceilalti inculpati din dosar si trebuie sa respecte un orar impus de sectia de politie din raza sa teritoriala