Vicepresedintele PDL, Raluca Turcan a declarat vineri seara, la Antena 3 ca discutia despre un premier tehnocrat a fost una benefica pentru partid. Turcan sustine ca PDL-ul si-a asumat multe riscuri prin luarea unor masuri nepopulare si ca orice partid politic trebuie sa se gandeasca la modul cum este privit din afara.

Raluca TurcanFoto: HotNews.ro

"Chiar daca noua ne place de noi si avem incredere in colegii de partid, din pacate increderea oamenilor in PDL a inceput sa scada", a mai spus Raluca Turcan.

Raluca Turcan sustine ca in momentul de fata exista perspectiva relansarii, "deoarece statul a fost stabilizat din punct de vedere macroeconomic", insa ceea ce trebui sa corecteze PDL e credibilizarea.

"Si din cauza mass-media si din cauza unor erori in aplicarea masurilor de reforma, oamenii n-au perceput chiar importanta si impactul pe termen lung asupra vietii lor. Bazele reformelor sunt necesare", a spus vicepresedintele PDL.

Intrebata cum se descurca premierul Emil Boc si cu functia de presedinte al PDL, Raluca Turcan a spus ca s-a optat de la inceput pentru simultaneitatea acestor doua functii pentru a nu exista un conflict intre primul-ministru si presedintele partidului de guvernamant, in special in situatia de criza.

"Tinand cont ca exista acest risc, luam in calcul posibilitatea de separare a acestor doua fucntii. Tocmai pentru a avea doua echipe. In acest moment, in care suntem la mijlocul drumului avem posibilitatea sa recastigam increderea oamenilor si posibilitatea politica de a ne aproia de ei. PDL e deficitar la capitoulul dialog in special, cu tinerii", a spus Raluca Turcan.

Referitor la posibilitatea unui premier tehnocrat sau pastrarea unui premier politic, vicepresedintele PDL a spus ca "pentru o revigorare a actului de guvernare si o recastigare a increderii oamenilor in PDL, e nevoie de un premier tehnocrat care sa continue ceea ce s-a inceput".