Traian Basescu a declarat joi seara la TVR ca in prezent, este importanta stabilitatea coalitiei si cea guvernamentala, iar inceperea unor 'lungi dezbateri' pe tema inlocuirii premierului are genera instabilitate.

"Deocamdata avem guvern si coalitie cu care mergem inainte. Nu voi face nimic care sa afecteze stabilitatea coalitiei. Nu putem risca sa ramanem fara guvern, iar eu nu pot decide in locul coalitiei", a spus seful statului, subliniind ca partidele sunt cele care guverneaza, nu presedintele.

"Toata lumea crede ca eu sunt atotputernic. Nu este adevarat, eu daca sunt puternic aparent este din cauza ca ridic problemele si am avut curaj sa spun: mai oameni buni, nu vi s-ar parea ca ar trebui sa impunem o alta solutie?", a spus presedintele.

Presedintele a mai spus ca foarte curand, noul Birou Permanent al PDL va avea o discuttie interna, in care vor fi analizate solutiile de relansare a guvernarii, insa legat de Guvern, ar dori sa nu mai aiba pareri.

"Cred in performanta guvernului pentru ca e demonstrata, insa e clar ca nu e popular. Obiectivul nu mai e legat de procentele PDL-ului", a precizat Traian Basescu.

Basescu considera s-a intrat mult prea devreme in febra alegerilor. "Hai sa le lasam inca vreo sase luni si sa guvernam", a mai spus seful statului.