Guvernul trebuie remaniat, spune la RFI europarlamentarul PDL Cristian Preda. El declara ca e nevoie ca "oameni credibili" sa sustina masurile Executivului. "Nu trebuie sa ne multumim cu ideea ca facem lucruri glorioase, care vor ramane in istorie si sa pierdem cu usurinta alegerile de la anul!", atrage atentia Cristian Preda.

Europarlamentarul Cristian Preda spune ca Executivul condus de Emil Boc are o problema de incredere: "La mijloc e o problema de incredere importanta. Daca aceasta confruntare cu furtuna globala si intemperiile domestice nu e facuta de pe o baza minima a increderii, sansele de reusita sunt mici, pentru ca oamenii tind sa se opuna unor masuri, atunci cand ele sunt propuse de oameni care nu dispun de incredere".

Cristian Preda propune trei solutii pentru recastigarea increderii, printre care si remanierea Guvernului. "Exista cel putin trei metode foarte simple de a spori aceasta incredere. Prima dintre ele ar fi o remaniere. Daca schimbarea premierului se dovedeste a fi imposibila (...), atunci e nevoie de o remaniere, pentru ca Guvernul trebuie sa beneficieze de cateva voci foarte noi, de un suflu nou, care sa-i dea un plus", spune eurodeputatul PDL.

Cristian Preda mai propune ca liderii locali cu imagine buna sa aiba un cuvant mai greu de spus la nivel central: "Unii dintre liderii locali, care au o cota semnificativ mai mare de incredere decat cea a partidului trebuie mobilizati, pentru a deveni voci nationale. Ma gandesc aici la Scripcaru, la Frunzaverde, la Falca, sunt oameni care pe plan local beneficiaza de o mare incredere".

Continuarea pe www.rfi.ro.