Romanii din IT care se uita dincolo de granite. Romania a fost reprezentata de 11 firme la cel mai mare targ de telefonie mobila din lume, care se organizeaza anual la Barcelona, iar obiectivul acestora a fost acelasi: extinderea peste hotare Tara noastra a participat pentru a doua oara cu un stand propriu la cel mai mare targ de telefonie mobila din lume, Mobile World Congress (MWC). Anul acesta, evenimentul s-a desfasurat intr-o noua locatie, iar Romania a avut un stand situat intr-o zona mai buna fata de anul anterior, insa suprafata de expunere a fost similara, de 105 metri patrati, noteaza Capital.

Business reportFoto: Colaj foto

Liderii europeni au aprobat relaxarea rigorii bugetare, din cauza recesiunii. Liderii europeni au aprobat un sistem de evaluare a bugetelor din punct de vedere structural, astfel incat state precum Franta, Spania si Portugalia sa poata obtine timp suplimentar pentru reducerea deficitelor bugetare, avand in vedere agravarea recesiunii si cresterea somajului, conform Mediafax. Apelurile de promovare a cresterii economice au venit chiar si din partea cancelarului german Angela Merkel, liderul european cel mai asociat masurilor de austeritate, relateaza Bloomberg. Participantii la summit-ul desfasurat in 14 si 15 martie, la Bruxelles, au aprobat un sistem de evaluare a bugetelor din punct de vedere structural, folosind un cod pentru acordarea unor tari ca Franta, Spania si Portugalia a unei perioade de timp suplimentare pentru reducerea deficitelor bugetare, scrie Bursa.ro

Judecatorii nu mai vor pace cu asiguratorii. Judecatorii au rupt protocolul cu CSA, in timp ce daunele morale imense acordate de instante victimelor din accidente rutiere au devenit un adevarat blestem pentru societatile de asigurare La numai cateva luni dupa ce a fost parafat si inainte de a-si face efectul, protocolul dintre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor si Consiliul Suprem al Magistraturii a fost anulat. Importanta documentului statea, in primul rand, intr-o analiza pe care mai multe organisme care reprezinta piata asigurarilor o puneau la dispozitia magistratilor care judeca cazuri privind sumele cuvenite victimelor din accidente rutiere sau familiilor acestora, ca urmare a unor vatamari corporale grave sau decese, informeaza Capital.

Romano Prodi: "Europa este afectata de prea multa austeritate". Masurile de austeritate fiscala din Europa au fost excesive, conform opiniei fostului premier italian Romano Prodi. "Austeritatea a fost, dupa parerea mea, necesara la inceput, a functionat o perioada, dar acum s-a ajuns prea departe", a declarat Prodi intr-un interviu acordat postului TV Bloomberg. Totodata, fostul presedinte al Comisiei Europene sustine ca actualul curs al euro este foarte ridicat. "Cred ca este mai puternic decat ar fi necesar", a mentionat Prodi, conform Bursa.ro

Romanul care se bate cu italienii si spaniolii pe piata constructiilor din Algeria. Constructorul Delta ACM 93, detinut de Florea Diaconu, a semnat un contract in Algeria pentru constructia unei universitati cu camine de 4.000 de locuri. Contractul are o valoare de 8 milioane de euro, intr-o prima etapa, dar valoarea acestuia se va ridica la 28 de milioane de euro odata cu dezvoltarea proiectului. Romanul se bate cu spaniolii si italienii care s-au asociat pentru contracte cu statul african pentru constructia de locuinte. Pentru ca in Algeria o firma straina nu poate dezvolta proiecte decat in asociere cu o companie locala, Delta ACM 93 s-a asociat cu firma Zidar intr-o noua entitate - 49% partea romana, 51% cea algeriana, scrie Adevarul.

"Masina anului 2012" in SUA, disponibila in Romania la un pret de 15.000 euro. Modelul Elantra de la Hyundai, desemnat, in 2012, "Masina Anului" in SUA, este disponibila in Romania la un pret de 15.736 euro pentru nivelul de echipare Highway, prin intermediul DAB Auto Serv. Potrivit distribuitorului local al marcii, Elantra dispune de un motor de ultima generatie, cu tehnologie multisupape si distributie variabila, care genereaza o putere maxima de 132 CP la 6300 rpm si un cuplu maxim de 158 Nm la 4.850 rpm. Autovehiculul poate dezvolta o viteza maxima de 200 kilometri/ora si accelereaza de la zero la 100 kilometri pe ora in 10,7 secunde, informeaza Capital.

Tarom estimeaza pierderi de 186 de milioane de lei in 2013. Compania Tarom a anuntat ca se asteapta la pierderi de pierderi de 186 milioane lei in acest an, nivel similar cu cel bugetat pentru 2012, cand compania anticipase o suma similara. Tarom estimeaza pentru acest an venituri de 1,28 miliarde lei si cheltuieli de 1,46 miliarde lei, conform proiectului bugetului de venituri si cheltuieli pentru 2013, scrie Mediafax. Potrivit bugetului aprobat in aprilie 2012, compania a bugetat anul trecut venituri de 1,24 miliarde lei si cheltuieli de 1,43 miliarde lei, scrie EVZ.