"Costurile apartenentei Marii Britanii la UE sunt mai mari decat beneficiile". Costurile apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana(UE) sunt mai mari decat beneficiile, considera 46% dintre liderii de afaceri britanici participanti la un sondaj de opinie realizat de YouGovPoll, potrivit Bloomberg. Rezultatul sondajului, facut pubic ieri, ofera un avantaj membrilor Partidului Conservator al premierului David Cameron, care sustin retragerea Marii Britanii din UE. Matthew Elliott, director general al organizatiei Business for Britain, care a comandat sondajul a declarat: "Va fi pentru multi o surpriza ca un sondaj national in randul liderilor de afaceri arata ca o majoritate clara sprijina modificarea Tratatului UE si revenirea la o relatie de tip comercial, noteaza Bursa.

Business ReportFoto: Colaj foto

Meseria in care salariul unui incepator pleaca de la 335.000 de dolari. Profesionistii din industria fondurilor de investitii speculative (hedge fund) si-au vazut veniturile crescand pentru al treilea an consecutiv, cu salariul mediu pentru un analist incepator la un fond de hedging cu performante medii de 335.000 de dolari in 2013, potrivit unui raport din industrie. Managerii de portofoliu de la marile fonduri de hedging au numai motive de bucurie dat fiind faptul ca salariul mediu a ajuns la 2,2 mil. dolari, potrivit raportului 2014 Glocap Hedge Fund Compensation. Majorarea nivelului compensatiilor banesti se datoreaza mai degraba cresterii bonusurilor, decat a salariului de baza, scrie Capital.

Transgaz estimeaza o cerere de gaze naturale de 14,346 milioane MWh, in noiembrie. Cererea totala de gaze naturale in luna noiembrie 2013 este estimata la 14,346 milioane MWh, conform propunerii din raportul de fundamentare intocmit de Transgaz si transmis Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Cererea de pe piata reglementata este estimata de Transgaz la peste 5,613 milioane MWh, din care 2,133 milioane MWh pentru consumatorii non - casnici si 3,324 milioane MWh pentru cei casnici. Totodata, cererea de pe piata consumatorilor eligibili este preconizata la 6,372 milioane MWh, iar consumul tehnologic (caruia nu i se aplica structura amestecului de gaze) la 1,006 milioane MWh, informeaza Economica.net.

Povestea din spatele frigiderelor de la Arctic. Veniturile din export ale producatorului Arctic Gaesti au crescut de 9 ori in ultimii 10 ani. Astfel, compania a reusit sa majoreze veniturile din exporturi de la 24% din cifra de afaceri in 2003 la 85% in 2012, potrivit datelor publicate de companie. Conducerea producatorului mizeaza pe cresterea exporturilor in perioada urmatoare, in conditiile in care Arctic a inaugurat o noua linie de productie, extinzand astfel cu 25% capacitatea de productie a fabricii din Gaesti. Investitia s-a ridicat la 23,9 milioane euro, din care 13,7 milioane euro reprezinta contributia Arctic, iar 10,2 milioane de euro au fost acordate de Guvern sub forma unui ajutor de stat, informeaza EVZ.

Sondaj: Analistii bancilor cred ca BNR va reduce si mai mult dobanda de politica monetara. Banca Nationala a Romaniei (BNR) ar putea reduce de la 4,25% la 4% pe an dobanda de politica monetara in sedinta de marti, 5 noiembrie, a Consiliului de Administratie pe probleme de politica monetara, potrivit analistilor financiar-bancari. "Conform opiniilor exprimate de participantii la un sondaj intern in cadrul Asociatiei Analistilor Financiar - Bancari din Romania (AAFBR), Banca Nationala a Romaniei ar putea reduce dobanda de politica monetara la 4% la urmatoarea sedinta a Consiliului de Administratie pe probleme de politica monetara din data de 5 noiembrie 2013", se arata intr-un comunicat transmis de asociatie, noteaza Adevarul.

49,3 milioane de euro pe zi - Atat pierde statul din evaziunea fiscala. Cinci metode de furt. Statul a pierdut, doar anul trecut, aproximativ 18 miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale, respectiv 49,3 milioane de euro pe zi. Evaziunea fiscala generata de neincasare TVA "a contribuit" cel mai mult, circa 60%, la suma care nu a mai ajuns in 2012 in visteria statului. Pe langa aceasta, munca "la negru" a 23% din totalul salariatilor din economie a creat, la randul ei, o "gaura" de 4 miliarde de euro, nivelul sau aflandu-se de la an la an in crestere, conform Raportului anual al Consiliului Fiscal, aferent anului 2012. Totodata, doar din doua dintre marile ramuri ale economiei, respectiv cea a bauturilor alcoolice si cea a produselor alimentare, din cauza evaziunii nu ajung la stat in total 2,51 miliarde de euro pe an, potrivit calculelor Gandul.

"Prima casa" in lei, inaccesibila romanilor. Sansele romanilor care viseaza sa isi cumpere o locuinta prin programul "Prima casa" s-au redus considerabil. In vara, Guvernul a luat decizia ca imprumuturile pentru achizitia de locuinte prin programul "Prima casa" sa fie acordate doar in lei, ceea ce a pus frana cererii de credite. Zilele trecute insa a decis ca persoanele care depusesera dosarele inainte de 30 iulie vor primi credite in euro. Odata cu trecerea la creditarea exclusiv in lei, suma maxima pe care doritorii ar fi putut sa o obtina de la banci s-a redus cu aproape 15-20% fata de suma pe care ar fi putut sa o acceseze pana cand Guvernul a eliminat creditele "Prima casa" in euro, potrivit brokerului de credite Kiwi Finance, scrie EVZ.

Hyundai aduce SUV-ul ix35 in pas cu vremurile. Hyundai incearca sa mentina ix35 in atentia clientilor europeni printr-un facelift. In afara modificarilor exterioare minore, noul Hyundai aduce un plus tehnologic important. Piata auto europeana vuieste de zgomotul motoarelor turate din zona miniSUV. Toti marii producatori se grabesc sa aduca pe piata noi modele in aceasta fosta nisa devenita acum un segment in toata regula. Si nu e de mirare. Clasa miniSUV a crescut in primul semestru al acestui an cu nu mai putin de 38%, in timp ce numarul de SUV-uri mari comercializate a scazut cu 10%. Numai ca, undeva la mijloc, se mai afla o clasa cel putin la fel de interesanta pentru clienti. Este vorba despre SUV-urile compacte, noteaza Capital.