Telefoanele pliabile vor deveni realitate. Iata dovada! Cercetatorii de la universitatea Stanford au creat un prototip de baterie pentru telefoanele mobile inteligente care se poate plia, fiind totodata capabila sa se incarce complet intr-un minut. Bateria este din aluminiu si este mult mai sigura decat modelele pe baza de litiu. Majoritatea bateriilor pe care le folosim in telefoane, tablete, laptopuri in prezent sunt din litiu, iar nu putine au fost cazurile cand acestea au luat foc. Cercetatorii spun ca bateria din aluminiu este mai sigura si mai prietenoasa cu mediul inconjurator, scrie Capital.ro.

BusinessFoto: Colaj foto

Soferii romani au ajuns problema de stat pentru Austria. Atasatul comercial al Ambasadei Austriei a cerut unei comisii din Camera Deputatilor sa respinga un proiect de lege care propune infiintarea corpului independent al evaluatorilor de daune auto. Oficialul vorbeste in numele companiilor de asigurari cu capital austriac din Romania ale caror afaceri ar fi grav afectate daca activitatea de evaluare a daunelor va fi externalizata.Oficialul vorbeste in numele companiilor austriece care detin aproximativ 40% din piata locala a asigurarilor prin Omniasig VIG, Asirom VIG, Uniqa si BCR Asigurari de Viata VIG. Companiile arata ca adoptarea legii cu pricina incalca lesgislatia europeana in domeniu, consfiinteste infiintarea unui monopol si va genera cresteri substantiale de pret pentru asigurarile auto, potrivit Economica.net.

Productivitatea resurselor: Romania - blocata pe ultimul loc in UE. Romania se situeaza pe ultimul loc intre statele membre UE la productivitatea resurselor pe kilogram de materie prima utilizat, cu doar 0,63 echivalent euro pe kilogram, potrivit datelor prelucrate si comunicate saptamana trecuta de Eurostat pentru anul 2014. Mai mult, este singura tara, in afara de Estonia, in care productivitatea resurselor a scazut fata de valoarea consemnata in 2002. Campioana imbunatatirii utilizarii resurselor din 2005 incoace a fost Spania, care a reusit o ameliorare foarte pronuntata a acestui indicator economic. Ea a fost urmata de Cipru si de vecina noastra, Ungaria, porivit cursdeguvernare.ro.

Top 10 masini economice pentru oras: cele mai bune oferte. Cele mai bune optiuni sunt masinile de clasa mica sau mini, cu motorizari economice cu benzina dar, in functie de obiceiurile de mobilitate, nu putem exclude modelele electrice si hibride. Iata propunerile noastre, intr-o ordine complet aleatoare: Masini economice: Dacia Logan 1.2 16v. Cu un pret de pornire de 6.990 de euro, e greu sa gasesti o masina mai ieftina. Chiar si Sandero este ceva mai scump. Motorizarea turbo cu trei cilindri 0,9 TCe este cea mai economica pe benzina, dar costa cu peste 2.000 de euro mai mult, asa ca recomandam motorizarea de baza de 1,2 l/75 CP. Consumul mediu de combustibil: 5,9 l/100 km, scrie auto-bild.ro.

Ioan Niculae si Ion Tiriac sunt cei mai bogati romani. Ioan Niculae este cel mai bogat roman si ocupa locul 1442 in topul Forbes ai miliardarilor lumii, cu o avere estimata la 1,1 miliarde de dolari. Pana anul acesta, el a fost singurul roman de pe lista miliardarilor lumii si s-a mentinut timp de trei ani in acest top. Ion Tiriac, proprietarul Tiriac Holdings, ocupa locul 1512, cu o avere estimata la 1 miliard de dolari. El este primul roman care a reusit acest lucru, in 2007. S-a plasat atunci pe locul 840, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari. Dinu Patriciu i s-a alaturat in 2008, cu 2,5 miliarde de dolari, scrie EVZ.ro.

Categoria de produse pe care mizeaza, mai nou, toate marile magazine online. Comertul electronic din tara noastra este in continua expansiune, iar magazinele online se transforma treptat in adevarate mall-uri online, categoria "Fashion" fiind cea mai promitatoare in prezent. Magazinele online au vandut, anul trecut, imbracaminte, incaltaminte si accesorii in valoare de 140 de milioane de euro. "Piata de fashion are un potential de patru miliarde de euro", potrivit lui Iulian Stanciu, directorul general eMAG. Cel mai mare magazin online din regiune pregatea de mai bine de noua luni intrarea pe segmentul fashion, categorie ce a devenit activa pe site luna aceasta, scrie Capital.ro.