Vrei o casa? Care sunt cele mai accesibile oferte bancare. Creditare Preturile reduse substantial si accesul la o creditare mai ieftina a trezit din nou apetitul romanului pentru achizitia unei locuinte. Daca in anii de criza singurul credit accesibil era prin programul Prima casa, astazi, creditele standard sau cele prin Banca pentru Locuinte atrag tot mai multi clienti. Criteriile sunt mult mai flexibile si se muleaza pe buzunarul tuturor, in functie de avansul minim de care solicitantul dispune, dar tinand cont si daca acesta mai detine sau nu o proprietate imobiliara cu scop de locuinta. Luand in calcul toate aceste criterii, revista Capital a facut calculele pentru a prezenta toate variantele de creditare pentru achizitia unei case. Pentru calcul, am tinut cont de ofertele trimise de banci la solicitarea noastra la un pret de achizitie de maximum 60 de mii de euro. Perioada de creditare luata in calcul este de 30 de ani. De regula, clientii care isi incaseaza lefurile prin intermediul bancii, au oferte preferentiale la dobanzi. Insa, in calculul nostru, nu am inclus aceste variante, scrieCapital.ro.

BUSINESS REPORTFoto: Colaj foto

Semne bune anul are. Zona euro incheie 2015 intr-o nota pozitiva. Europa a castigat, pe final de an, razboiul valutar - editia 2015. O atmosfera ferm pozitiva s-a instalat pe pietele europene inaintea vacantei de Craciun. Masurile "neortodoxe" de extindere a masei monetare adoptate pana acum de Banca Centrala Europeana par sa dea rezultate deja vizibile in economia reala, eficienta relaxarii cantitative marca Mario Draghi fiind amplificata de directia inversa pe care a intrat politica monetara de peste Ocean, unde dobanzile au fost ridicate pentru prima data in ultimii 10 ani, anuntaEconomica.net.

Inca un an de agonie pentru imprumutatii care nu-si mai pot plati ratele. Anul 2015 a fost unul extrem de greu pentru multi dintre cei care, in perioada 2007-2008, au apelat la creditele in franci elvetieni (CHF). Acestia au ajuns in imposibilitatea sa-si mai plateasca ratele la banci, dupa ce, in luna ianuarie, moneda elvetiana a explodat neasteptat, ca urmare a desfiintarii pragului de 1,2 CHF/EUR, impus in 2011 de Banca Nationala a Elvetiei. In tot acest an, desi au facut demersuri nenumarate, atat catre banci, cat si catre institutiile statului si Parlament, debitorii nu au beneficiat nici de sustinerea institutiilor financiare, cu mici exceptii, nici de vreo lege care sa reglementeze impartirea poverii ce decurge din evolutia cursului de schimb si care apasa, toata, pe umerii clientilor, desi bancile sunt cele care au servicii de analiza de risc, informeazaBursa.ro.

Unde va fi deschis cel mai mare Mega Image din Romania. Lantul de supermarketuri Mega Image va deschide, joi, cel de-al patrulea Concept Store din Bucuresti, in zona Baneasa, acesta fiind cel mai mare magazin al retelei in Romania, cu o suprafata de 2.100 de metri patrati. Noul magazin are 400 de locuri de parcare si o statie pentru incarcarea automobilelor electrice, se arata intr-un comunicat al Mega Image. "Noul Concept Store din Baneasa devine cel mai mare magazin din reteaua noastra (...). In acelasi timp, noul magazin ne consolideaza prezenta in zona de nord a Capitalei (...)", a declarat directorul general al Mega Image, Vasileios Stavrou. Statia pentru incarcarea automobilelor electrice, cu loc de parcare dedicat, este un proiect pilot, care ofera posibilitatea tuturor clientilor sa utilizeze o priza cu putere AC22KW care va incarca un automobil electric in aproximativ 1 ora si 30 de minute, scrieGandul.

Kia Sportage X-Men - Cu drag, pentru iubitorii Star Wars. In prezent, noua pelicula Star Wars: The Force Awakens domina orice box office, dar asta nu i-a oprit pe cei de la Kia sa vina cu un Sportage inspirat de viitorul X-Men. Dupa cum probabil ati intuit, modelul vine sa promoveze viitorul X-Men: Apocalypse si are o serie de elemente de design inspirate de personajul Mystique. Plafonul a fost vopsit in doua nuante, grila frontala a primit un X generos, iar jantele au si ele un design interesant. Tot pentru promovarea viitoarei pelicule hollywoodiene, Kia va lansa pe 4 ianuarie un spot publicitar. Rafael Nadal va lupta impotriva personajelor negative din viitorul X-Men: Apocalypse cu ajutorul acestui Sportage. Pana atunci, va lasam sa va delectati cu galeria foto oferita de producatorul asiatic, anuntaAuto-Bild.ro.

Frank Timis cere despagubiri uriase statului african Burkina Faso. Pan African Minerals, o unitate a conglomeratului minier detinut de milionarul roman Frank Timis, a anuntat ca va cere despagubiri statului african Burkina Faso pentru pierderile suferite de companie in perioada in care exporturile minei sale de mangan din Tambao au fost suspendate. Guvernul de tranzitie al statului vest-african a suspendat licenta de export de minereu a Pan African in luna martie pe motivul nerespectarii termenilor acordului. Saptamana trecuta, insa, guvernul a renuntat la suspendare. "Suspendarea a fost ilegala. Nu stim care a fost scopul lor, dar noi reincepem de la zero, cu o serie de daune pentru companie", a declarat Souleymane Mihin, managing director al asociatiei in participatiune cu statul. Oficialii ministerului minelor din Burkina Faso au refuzat sa comenteze, informeazaCapital.ro.