Cum se impoziteaza executarea silita si darea in plata a unui imobil de catre Fisc. Impozitul pe tranzactia imobiliara se plateste oricum! Chiar daca locuinta ti-a fost executata silit, chiar daca o dai in plata pentru ca nu mai ai bani sa platesti ratele la credit. Sa speram insa, ca impozitul se va aplica la valoarea imobilului din grilele notarilor si nu la valoarea totala a datoriilor date de clienti bancilor, dupa cum apreciaza consultantul fiscal Adrian Benta. Avocatul Gheorghe Piperea spune ca prin hotarare judecatoreasca se poate obtine stergerea datoriilor si atunci respectivul impozit nu ar mai trebui sa fie platit. O initiativa legislativa propune impozit zero. De moarte si de Fisc nu scapi niciodata! Este o replica celebra de film care se dovedeste foarte actuala in Romania de azi. Astfel, daca o persoana a cumparat in perioada 2007 ¬ 2008 un apartament pe credit cu 90.000 de euro, iar in 2015, imobilul a fost executat de banca la o valoare de 24.000 de euro echivalent lei, Fiscul cere un impozit pe tranzactie de 2.500 de lei, scrie Economica.net.

Business reportFoto: Colaj foto

Rompetrol Rafinare a trecut pe profit: 40 de mii de dolari pe primul trimestru. Rompetrol Rafinare, membra a KMG International, a inregistrat un profit net consolidat in valoare de 14,8 milioane de dolari in primele noua luni din 2015, fata de rezultatul negativ de - 41,7 milioane dolari raportat in perioada similara a anului trecut. Potrivit unui comunicat al companiei, remis vineri, rezultatul operational consolidat (EBITDA) s-a ridicat la aproximativ 91 de milioane de dolari in perioada de referinta, in crestere cu 45% fata de acelasi interval al anului 2014, cand s-au raportat 62,6 milioane dolari. Evolutia pozitiva a indicatorilor a fost sustinuta de cresterea cantitatilor procesate la cele trei unitati de productie ale companiei rafinariile Petromidia, Vega si divizia de Petrochimie- care au prelucrat 4,25 milioane tone materie prima, cu 11% mai mult raportat la perioada similara din 2014, informeaza Agerpres.

Impozit zero pentru cei care isi vand casele la preturi mai mici decat le-au cumparat, TVA de 9% pentru electricitate, gaze, caldura - proiect. O initiativa parlamentara de modificare a Codului Fiscal, care propune o alta serie de reduceri de taxe, printre care TVA de 9% pentru livrarea de gaze naturale, electricitate, energie termica, canalizare si impozit zero pentru imobilele care sunt vandute la un pret mai mic decat cel la care au fost cumparate, a fost transmisa Consiliul Fiscal pentru analiza impactului bugetar. Initiativa de modificare a Codului Fiscal contine mai multe propuneri de reduceri de taxe. Cel mai mare impact ar urma sa aiba cota de 9%, fata de 20% in prezent, pentru serviciile de canalizare, productia, transportul, distributia si furnizarea de energie termica in sistem centralizat, livrarea de electricitate, livrarea de gaze naturale si serviciul public de salubrizare a localitatilor, precum si schimbarea impozitarii tranzactiilor imobiliare. Consiliul fiscal estimeaza ca bugetul ar pierde incasari de circa 1,2 miliarde lei, anunta Profit.ro.

Carte pe bani. Cat costa un an de facultate la stat si privat. Invatamantul universitar reprezinta pentru multi absolventi de liceu o garantie macar teoretica pentru un venit multumitor in anii ulteriori absolvirii. Nu toti ajung insa, sa beneficieze de invatamant superior gratuit. Iar oferta cu plata, atat la stat cat si la privat, este mult mai variata. Oferta de institutii de invatamant superior este generoasa, cel putin in marile orase, unde, pe langa universitatile de stat exista numeroase universitati particulare acreditate, ce promit sa ofere societatii anual sute de specialisti. Bucurestiul este de departe orasul preferat de mii de viitori studenti ce aleg calea facultatii. Desi taxele percepute de universitati nu sunt deloc de neglijat, concurenta este acerba an de an. Alegand doar cateva specializari, aflam ca taxele anuale percepute sunt intre 500 si 700 de euro. La Universitatea Bucuresti, Facultatea de Administratie si Afaceri costa anual 3.100 de lei. Pentru cei care opteaza pentru Stiinte Politice taxa este de 3.000 de lei. La SNSPA, taxele sunt de la 2.200 de lei la Facultatea de Management, pana la 2.900 de lei pe an la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, relateaza Capital.

Skoda Kodiaq, numele viitorul SUV din Cehia. Saptamana trecut, Skoda a oferit o serie de detalii cu privire la viitorul sau SUV. Modelul se va numi Kodiaq si nu Kodiak, asa cum anticipasem in trecut, iar debutul oficial va avea loc in a doua jumate a anului curent. Desi cehii nu au anuntat o data exacta, ne asteptam ca Skoda Kodiaq sa debuteze in cadrul Salonului Auto de la Paris din luna octombrie. Numele noului SUV Skoda provie de la ursul Kodiak, animal care traieste pe o insula din Alaska. Viitorul Skoda Kodiaq va fi disponibil in versiuni cu cinci si sapte locuri si va avea o lungime de 4,7 metri, anunta Auto-bild.ro.