O rovinieta pentru 2008 costa, in aceste zile, intre 28 si 40 de euro, in functie de motorizarea masinii.

Posesorii de autoturisme Non-Euro sau Euro I care se grabesc sa-si cumpere rovinieta pentru 2008 in aceste zile sunt nevoiti sa plateasca pentru o eticheta-autocolant mai mult decat ar plati daca si-ar cumpara-o dupa 1 ianuarie!

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat, in urma cu cateva saptamani, ca va majora pretul rovinietelor cu aproximativ 30-40%.

Potrivit ordonantei aflate in prezent in vigoare, tariful aplicat pentru o rovinieta valabila pe 2008 este de 40 de euro pentru un autoturism Non-Euro, 35 de euro pentru unul Euro I si 28 de euro pentru o masina cu motorizare Euro II, Euro III sau Euro IV.

Tariful acesta este incasat deja, in aceste zile, de majoritatea centrelor de vanzare, acolo unde, la sfarsit de an, romanii constiinciosi se inghesuie sa-si achite taxa de acces pe drumurile nationale.

Tot in urma cu cateva zile, CNADNR a anuntat ca a modificat actuala ordonanta, astfel incat sa existe din 2008 un pret unic, de 28 de euro, pentru o rovinieta pe un an, indiferent de motorizarea au-toturismului. Problema este ca modificarile intra in vigoare de la

1 ianuarie, iar de cateva zile, de cand romanii au inceput „sa-si faca plinul” cu roviniete, statul incaseaza cu 12 euro mai mult pentru fiecare masina Non-Euro si cu 5 euro in plus pentru fiecare autoturism Euro I! „Nu avem posibilitatea, juridic vorbind, sa facem legatura cu o ordonanta ce va fi publicata in Monitorul Oficial la 1 ianuarie”, este scuza CNADNR, invocata de Ecaterina Munteanu, director comercial in cadrul companiei.

Cozi la benzinarii si oficiile postale

Cum CNADNR a avertizat ca va controla soferii daca detin roviniete chiar in primele zile ale anului, foarte multi dintre acestia au cumparat deja etichete-autocolant la preturi mai mari decat ar fi putut plati dupa 1 ianuarie.

In plus, in benzinarii si la oficiile postale se sta la coada chiar si cateva ore, iar operatorii de la casa aplica tariful respectiv, „pentru ca asa ni s-a transmis”.

Integral in Evenimentul Zilei