Alarma pe capitalul uman: Creste numarul tinerilor care nici nu se angajeaza si nici nu invata. O comparatie cu tarile UE. Romania figura , la nivelul anului 2016, pe locul patru in UE la proportia tinerilor (20 ￯ 34 de ani) care nici nu sunt angajati si nici nu sunt inclusi intr-o forma de educatie sau invatamant, cu un procentaj de 23,5%, potrivit datelor comunicate de Eurostat. Mai grav, suntem printre tarile in care acest indicator s-a deteriorat cel mai mult pe parcursul ultimilor zece ani. Prescurtat NEET, dupa abrevierea in limba engleza (neither in employment nor in education or training), indicatorul ofera informatii esentiale pentru modul in care se face tranzitia persoanelor catre perioada de activitate si se focuseaza asupra numarului de tineri care nu se regasesc nici in procesele de educatie si nici pe piata muncii, potrivit cursdeguvernare.ro.

BusinessFoto: Colaj foto

Din pozitia de consilier al lui Isarescu, cel mai bogat bancher se ocupa de integrarea Romaniei in Uniunea Bancara Europeana. Angajat acum trei ani consilier al guvernatorului BNR si cunoscut drept cel mai bogat bancher (datorita participatiunilor detinute la BCR si Erste), Nicolae Danila coordoneaza de aproximativ un an integrarea sistemului bancar romanesc in uniunea bancara europeana. Deciziile executive privind acest proiect foarte important pentru Romania sunt supuse aprobarii Consiliului de Administratie al Bancii Nationale. Proiectul Uniunii Bancare (UB) a fost lansat in mai 2012, ca parte a eforturilor UE de a consolida Uniunea Economica si Monetara si de a intrerupe cercul vicios dintre banci si datoriile suverane, potrivit Economica.net.

Noul director al Loteriei, demis dupa 10 zile de activitate: a apucat sa semneze achizitia noii retele informatice. Mihai Paduraru, numit director al Loteriei Romane in urma cu doar zece zile, a fost demis din functie, printr-o decizie a Consiliului de Administratie. Paduraru a fost numit pe 10 august 2017 si a preluat sefia Loteriei de la Marius Pantea, caruia i s-a imputat faptul ca nu a finalizat achizitia de noi terminale pentru Loterie. Director interimar in locul lui Mihai Paduraru este, incepand de luni, Danut Sporea, seful Directiei Economice, potrivit digi24.ro.

OnePlus 5 - Telefonul Estului ca sa impresioneze Vestul. OnePlus 5 e din metal, nu rezista la apa si are doua camere. Asta e o caracterizare simpla si nu-i face dreptate pe deplin. Din fericire, mai sunt lucruri de spus despre un telefon care a venit ca o surpriza si a crescut ca o vedeta. Cel de-al patrulea, numit OnePlus 5 din superstitie, e impresionant prin dotarile tehnice si design. E un design clasic, metal vopsit in nuante inchise, care te face sa te lauzi oricand cu telefonul. Varietatea e importanta, de unde si relevanta telefonului. E solid, echilibrat, nu aluneca pe orice suprafata il pui, butonul Do Not Disturb in trei trepte e extrem de util, iar senzorul de scanare a amprentei e mai rapid ca niciodata. Camera foto este, iar si iar, o dezamagire, potrivit playtech.ro.

Chiriile, la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani. Chiria medie ceruta pentru o garsoniera in Bucuresti a ajuns la circa 228 de euro pe luna in 2017, preturile actuale situandu-se la cel mai ridicat nivel din ultimii 5 ani, conform unui studiu realizat de un portal imobiliar. Pe segmentul apartamentelor cu doua camere, pretentiile proprietarilor ajung acum la 321 de euro pe luna, fata de 298 de euro pe luna anul trecut si 303 euro pe luna in 2012. Pentru locuintele cu trei camera, pretul solicitat se situeaza acum la 404 euro pe luna, mai mult decat suma de 378 de euro pe luna valabila anul trecut, potrivit Romania libera.