Ce miscari se pregatesc pe piata media
Se da piata cotidienelor “serioase”, se dau playerii adica Evz (care, btw, desi toate lumea trage de el ca de o ciunga, se incapataneaza sa ramana acolo sus) + Jurnalul, in partea de sus, Gandul, Adevarul, Cotidianul, RomaniaLibera in partea de jos (nu exista mijloc). Lasam Evz si Jurnalul acolo sus ca stau bine (deocamdata), scoatem Adevarul din ecuatie ca el joaca in alta liga, cea finantata de banii kaza(h)cilor, e o nuca prea tare, raman Gandul, RL si Cotidianul.
Gandul e cel mai “tanar” din cele 3, preluat in vara lui 2006 de Publimedia, e inca pe pierdere desi a avut 2 relansari, Romania Libera a tot schimbat echipele, nu o duce prea bine, scade, patronul nu e multumit si pare a nu mai avea rabdare, e izolata, nu face parte dintr-un grup media puternic, Cotidianul, well, Cotidianul pierde la greu si el dar a miscat cel mai bine in zona de marketing prin inserturile sub forma de carti, dvd, enciclopedii.
Se da stirea 1 ca Adrian Ursu, fost redactor sef la Gandul pana in decembrie se muta la Cotidianul. Se da stirea 2 ca Emil Hurezeanu, director la Romania Libera, are oferta de a se muta in trustul Realitatea Catavencu, probabil tot inspre Cotidianul. Se da stirea 3 de duminica cum ca CTP renunta la postul de director de la Gandul.
Cine castiga din cele 3 stiri de mai sus? cine a zis Cotidianul are 100 de puncte.
Si acum sa revenim la piata cotidienelor “serioase”, cum ar arata o astfel de piata cu EVZ, Jurnalul, Cotidianul si Adevarul? Arata mai bine, nu? parca nu mai e asa inghionteala, parca oamenii respira altfel, parca si pierderile au disparut, nu?
Sah?
dezbate pe blogul lui Orlando

Paradoxul pandemiei: internările s-au prăbușit în 2020, dar numărul infecțiilor nosocomiale a crescut față de 2019 - date oficiale la nouă luni
De ce căutăm urme de viață pe Marte și ce ar însemna pentru omenire dacă le-am găsi
Găurile negre supermasive, formate din materie întunecată? / Internauții au decodat mesajul secret al roverului Perseverance / GTA ar putea fi interzis în SUA /
S-au apucat mai mulți români de yoga în pandemie? „De acasă se muncește mai mult decât de la birou. Faptul că urmează ora de yoga, mă forțează să-mi închid laptopul”
INTERVIU Un an de la primul caz de COVID-19 în România / De ce a scăzut drastic numărul îmbolnăvirilor în ultimele 2-3 luni și ce ne așteaptă: Al treilea val nu va fi de intensitatea celui de-al doilea / Testele rapide ar trebui distribuite gratuit medicilor de familie, am ști clar numărul real de cazuri