De Paste, piata carnii contabilizeaza un profit dublu fata de acum 5 ani. Cine face jocurile in industrie Sarbatorile pascale surprind piata carnii in cel mai bun an din 2012 si pana in prezent. Masa de Paste, in care abunda produsele din carne, anunta cel mai bun sezon de vanzari pentru producatori si comercianti din ultimii ani, arata o analiza realizata de KeysFin. Afacerile din piata carnii ar putea depasi in acest an nivelul de 34 miliarde de lei, pe fondul cresterii consumului, dar si ca urmare a evolutiei semnificative a preturilor, scrie Adevarul.

Business reportFoto: Colaj foto

Presedintele ROMPAN: Industria de morarit si panificatie merge spre pieire. Avem un deficit de forta de munca de circa 8.000 de oameni Industria de morarit si panificatie are un deficit de forta de munca de circa 8.000 de oameni, iar lucrurile merg spre pieire, pentru ca tineretul din ziua de azi de prefera calculator, birou sau orice alta munca decat cea de brutar, sustine presedintele ROMPAN, Aurel Popescu. Acesta afirma ca lipsa fortei de munca este legata si de inchiderea scolilor profesionale, dar si de faptul ca tinerii romani specializati in diverse domenii pleaca sa munceasca in strainatate, in cu totul alte domenii in care s-au pregatit, desi salariile sunt destul de atractive si in Romania, precizeaza Economica.

Cat vor costa tigarile in 2022, conform calendarului majorarii accizelor. In 12 ani, pretul s-a triplat In ultimii 12 ani, pretul tigarilor a crescut constant, in mare parte din cauza cresterii accizei impuse de Uniunea Europeana si a calculelor facute de Ministerul Finantelor. Ca atare, preturile au crescut, in medie, de la 5,10 lei in decembrie 2006, la 17- 7,5 lei in 2018. Pretul tigarilor a crescut constant din cauza majorarii accizei, de la 5,10 lei in decembrie 2006 la 17,5 lei in 2018, preconizandu-se ca va depasi 21 lei/pachet in 2022, cost care poate creste in functie de cheltuielile cu forta de munca, informeaza Adevarul.

INS: Transportul feroviar de marfuri a crescut cu 6,6% in 2017, iar cel rutier cu 4,7% Transportul feroviar de marfuri a inregistrat anul trecut o crestere cu 6,6%, la 56,08 milioane tone, in timp ce transportul rutier a cunoscut o majorare de 4,7%, la 226,3 milioane tone, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica. Din totalul marfurilor transportate pe calea ferata, 78,9% au avut o destinatie interna, iar dintre ele din transportul rutier 76,9% au avut destinatie interna. Cu avionul au fost transportate 45.000 tone marfuri, in crestere cu 12,2% fata de anul 2016, din care 97,3% in curse internationale, scrie Economica.

Gadgeturi care te scutesc de achizitionarea unui televizor nou Exista de ceva vreme pe piata locala dispozitive sub forma unor stick-uri USB care iti transforma televizorul intr-unul inteligent la un cost accesibil. Stick-uri media, media playere sau dispozitive de streaming media sunt termeni folositi pentru a descrie niste gadgeturi foarte interesante care te vor face sa petreci mai mult timp in fata vechiului tau televizor. Este stiut faptul ca televizoarele de ultima generatie au preturi comparabile cu cele ale unui automobil second-hand, dar putini stiu ca oricine isi poate transforma televizorul intr-unul performant cheltuind mai putin de 50 de euro, precizeaza Capital.