Cum reduci rata creditului fără să te judeci cu banca. Aproape 550 de debitori s-au adresat, în prima jumătate a acestui an, CSALB pentru a încerca o negociere cu banca, a arătat, pentruCapital, Alexandru Păunescu, membru în Consiliul Director al CSALB şi director juridic al Băncii Naţionale a României(BNR). Numărul cererilor primite de centru este de peste patru ori mai mare decât în primul semestru al anului trecut, când au existat doar 135 de astfel de solicitări.

businessFoto: Hotnews

Afaceri pe internet cu tichetele de vacanță de la stat.Tichetele pentru vacanță acordate în sfârșit în acest an bugetarilor și unor salariați din mediul privat, se vând bine pe internet. În loc să le folosească pentru un concediu în România, mulți le dau cu 2 - 300 de lei mai puțin. Însă legea interzice înstrăinarea lor, iar vânzătorii, dar și hotelierii care acceptă vouchere cumpărate pot fi amendați cu zeci de mii de lei. 1.450 de lei, în tichete de câte 50 de lei reprezintă ajutorul primit de angajaţi pentru un concediu în ţară. Însă mulţi au început să le vândă pe internet, potrivitStirile ProTv

Vârsta standard de pensionare, redusă cu 13 ani. O iniţiativă de modificare a Legii Pensiilor a fost adoptată de Camera Deputaţilor, urmând să ajungă la preşedintele Klaus Iohannis pentru a fi promulgată.Modificarea adusă Legii nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevede că „pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel puţin 25 de ani în activităţi în locuri de muncă încadrate în condiţii speciale prevăzute în anexele nr. 1, 2 şi 3 din Legea nr.263/2010, reducerea vârstei standard de pensionare cu 13 ani şi raportarea pentru calculul pensiei la un stagiu de cotizare de 25 de ani”, potrivit Adevarul.

Cât este, unde stă și cum se înmulțește rezerva României. Plăţile făcute în numele Guvernului, precum şi randamentele mici sau chiar negative oferite de plasamentele în euro au făcut ca rezerva internaţională a României să scadă, anul trecut până la puţin peste 37 de miliarde de euro, arată datele prezentate de Banca Naţională a României (BNR) în Raportul anual. Rămâne, totuşi, un nivel extrem de ridicat, comparativ cu cea mai mare parte a perioadei care a trecut din 1989 până în prezent, potrivitCapital.

Banul public, dus pe apa Sâmbetei. „Pânzarul Moldovenesc” a ajuns o epavă putrezită. O croazieră pe Mediterana, până la Gibraltar, pentru a demonstra că pe vremea lui Ștefan cel Mare corăbiile din flota Moldovei făceau transport de mărfuri către porturile din Italia, ajungând până la „poarta Europei”.. A efectuat probele de mare pe Marea Neagră și a trecut testul cu brio, navigând cu pânze pe o mare cu furtună de gradul 5, dar acum, după 14 ani, a ajuns o grămadă de lemne putrezite, din cauză că șefii din administrația gălățeană nu s-au priceput să îi dea o utilitate turistică, potrivitRomania Libera.

Subvențiile pentru angajarea de șomeri, blocate din lipsa banilor. În timp ce guvernul a aprobat joi o ordonanţă care prevede plata a 2.250 de lei pentru fiecare persoană angajată din rândul șomerilor sau absolvenților, mediul de afaceri susține că există o lege similară din 2002, dar care nu se poate aplica în totalitate pentru că nu mai sunt fonduri la buget pentru plata obligațiilor asumate de stat către angajatori. Antreprenorii se întreabă de ce să mai apară o lege cu aceleași prevederi, dacă actuala nu se poate aplica, potrivitGazeta de sud..