​Ministerul Finanțelor va verifica modul în care este declarată și achitată taxa clawback. Ministerul Finanțelor va controla modul în care este declarată și achitată taxa clawback după ce atât Finanțele, cât și Ministerul Sănătății au identificat o reglementare insuficientă a controlului modului de respectare a fundamentării, declarării și virării acestor contribuții, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență, potrivit Profit.ro

Business reportFoto: Colaj foto

Document ANAF - Statul român a avut o mega-acţiune de vânare a profiturilor "pierdute" de marile magazine. Rezultatele au rămas până acum secrete. Economica.net a intrat în posesia unui document care atestă că statul român a întreprins o campanie de control de anvergură la toţi marii retaileri din România, bănuind că marile magazine, printre care Auchan, Cora, sau Penny, ar încerca să-şi ascundă nivelul profiturilor făcute în ţară. Rezultatele cercetărilor au rămas secrete până acum, pentru că acţiunea a fost întreruptă de o schimbare de guvern.

România, al treilea producător de gaze naturale din UE, anul trecut. Cine este cel mai mare producător mondial. România s-a situat anul trecut pe locul al treilea în UE în ceea ce priveşte producţia de gaze naturale, cu 9,5 miliarde de metri cubi, potrivit raportului realizat de compania britanică BP la nivel mondial. Producţia de gaze a României a fost mai mică cu 3,7% faţă de cea din anul 2017. Pe primul loc în lume au fost Statele Unite ale Americii, cu 831,8 de miliarde de metri cubi, în creştere cu 11,5%, scrie InCont.

Al doilea oraş din România care ar putea cumpăra autobuze turceşti Otokar. După ce a câştigat mega-contractul pentru 400 de autobuze în Bucureşti, producătorul turc Otokar revine la licitaţii în România. Compania Otokar este interesată de licitaţia organizată de Primăria Râmnicu Vâlcea pentru achiziţia a şapte autobuze urbane. Producătorul turc este însă nemulţumit de unele condiţii din caietul de sarcini, astfel că pe 10 iulie a formulat o contestaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC), conform Economica.

Cel mai dorit job în 2019: postul pentru care s-au "bătut" câteva mii de persoane. Cel mai vânat job din acest an este cel de administrator operațiuni curente în domeniul bancar, post care a atras peste 8.300 de aplicări* pe cel mai mare site de recrutare, eJobs. Cine poate aplica pentru un astfel de job: persoanele cu pregătire economica și cunoștinte bancare generale, care pot opera cu ușurință un computer, cunoscând și Microsoft Office. Experiența reprezintă un avantaj, scrie Wall-street.

Epoca produselor “Made in China” s-a încheiat. Războiul declanșat de Donald Trump schimbă comerțul mondial. Grupul taiwanez Giant Manufacturing Co., cel mai mare producător mondial de biciclete, a început să îşi mute din China spre Taiwan producţia destinată pieţei din SUA. Decizia a fost luată încă din luna septembrie a anului trecut, imediat ce Donald Trump a anunțat că intenţionează să introducă tarife vamale suplimentare împotriva produselor chineze, potrivit InCont.