Primul mare salon auto european al anului are loc, ca de fiecare data, la Geneva, in luna martie. Anul acesta, evenimentul este la a 78-a editie si se desfasoara in perioada 6-16 martie. Salonul de la Geneva si Mondial de l’Automobile (programat in toamna, la Paris) sunt cele doua evenimente majore din acest an, in ceea ce priveste industria auto europeana.

Printre marile noutati din 2008 se numara venirea oficiala pe piata europeana a celor de la Infiniti, marca de lux de la Nissan, si a chinezilor de la BYD, o companie infiintata in 1995. BYD va prezenta un model hibrid, in vreme ce un alt constructor prezent in premiera, Think Global din Norvegia, va veni la Geneva cu un model urban cu propulsie electrica.

Cei 260 de expozanti din intreaga lume scot in lumina reflectoarelor produse purtand circa 1.000 de marci, fiind anuntate peste 130 de premiere mondiale sau europene. Prin deschiderea unei noi hale, suprafata de expunere a crescut anul acesta la peste 77.500 mp.

Dupa cele doua zile dedicate presei, salonul se va deschide oficial joi, 6 martie, in prezenta presedintelui Confederatiei Helvete, Pascal Couchepin. Organizatorii se asteapta anul acesta la peste 700.000 de vizitatori, in cele 11 zile deschise publicului larg.

Pe langa numeroasele noutati, este de asteptat ca tendinta generala a actualei editii sa fie de prezentare a noilor tehnologii ecologice si a propulsoarelor care folosesc carburanti alternativi. Nu mai putin de 17 premiere sunt vehicule care folosesc tehnologii noi, centrul de interes din acest an fiind propulsia electrica.

Autonews.ro