Revista Consumer Reports ne dezvaluie topul celor mai bune masini din 2008. Au fost stabilite 10 categorii la care au fost luate in calcul atat modele aflate deja pe piata de ceva timp, cat si patru modele noi, in total peste 260 de autoturisme.

Pentru prima data din 2005 si pana in prezent un model din SUA, noul Chevrolet Silverado, a fost desemnat cel mai bun autoturism la categoria Pickup truck. Si tot in premiera, in acest top si-au facut aparitia modele sud-coreene: Hyundai Elantra SE (pentru SUA) si Santa Fe au castigat aprecierea de cel mai bun mic sedan si, respectiv, cel mai bun SUV de talie medie.

Cea de a patra noutate este Lexus LS 460L, care a inregistrat cel mai mare scor si a luat “coronita” pentru cel mai bun sedan de lux.

Fiecare model ales drept cel mai bun in categoria sa a fost supus unor teste riguroase si a trebuit sa intruneasca anumite conditii. S-a urmarit comportamentul pe sosea al fiecarei masini, cota de incredere precum si siguranta pe care concurentele o prezinta. Consumer Reports pune la dispozitie si cate un video in care este prezentat fiecare castigator in parte.

Topul celor mai bune masini pentru 2008, in functie de categorie, este urmatorul:

Green car - Toyota Prius Vezi video

Small sedan - Hyundai Elantra SE Vezi video

Family sedan - Honda Accord Vezi video

Upscale sedan - Infiniti G35 Vezi video

Luxury sedan - Lexus LS 460L Vezi video

Fun to drive - Mazda MX-5 Miata Vezi video

Small SUV - Toyota RAV4 Vezi video

Midsized SUV - Hyundai Santa Fe Vezi video

Minivan - Toyota Sienna Vezi video

Pickup truck - Chevrolet Silverado 1500 Crew Cab

Integral pe StiriAuto.ro