Dupa ultimele doua noutati lansate de Renault, care n-a prea rupt gura targului (ne referim aici la un Twingo destul de sters din toate punctele de vedere si un Laguna ambitis, dar fara priza asteptata la public), este vremea unei noutati spectaculoase, sub semnul rombului francez. Prezentat in aceasta primavara, Salonul de la Geneva, cu statut de concept, Renault Megane Coupe prefigureaza urmatoarea generatie a compactei constructorului francez, cea care ar putea sa fie marea lovitura din punct de vedere al noutatilor, in aceasta perioada.

Premiera mondiala urmeaza sa aiba loc la toamna, cu ocazia Salonului de la Paris, iar introducerea pe piata, pana la finele anului. Avand in vedere timpul relativ scurt ramas pana la premiera, este de asteptat ca versiunea de serie sa fie foarte apropiata de conceptul prezentat la Geneva. Desigur, fara artificiile spectaculoase, specifice unui show car, cum ar fi portierele tip “future”, camerele video in locul oglinzilor retrovizoare si interiorul avangardist.

Versiunea hatchback va fi, asadar, destul de apropiata de cea din imagine, urmand ca mai apoi sa fie dezvoltate break-ul si sedanul.