Capitalizarea BVB a crescut cu 1,63 miliarde euro in ultima saptamana, dupa ce indicii de la BVB au avut cresteri de pana la 8,5%. Brokerii spun ca aprecierile inregistrate in ultimele zile au fost “sanatoase”, dar pentru confirmarea reluarii trendului de crestere este nevoie ca piata sa se mentina pe crestere si in aceasta saptamana. SIF-urile au avut in ultima saptamana o crestere de 6,5%, in timp ce indicele BET a inregistrat, in aceeasi perioada, o crestere de 8,5%. Printre actiunile care au inregistrat cele mai mari cresteri au fost cele ale producatorilor de ingrasaminte Azomures si Amonil, care au castigat pana la 40%.

Cresterile medii ale cotatiilor bursiere de saptamana trecuta, de 7-11%, sunt interpretate cu prudenta de brokeri, care asteapta confirmari suplimentare saptamana aceasta, inainte de a se lasa convinsi ca are loc relansarea unei tendinte solide de crestere.

“Cresterea cotatiilor a fost concomitenta cu cea a volumelor de tranzactii, deci cresterea a fost sanatoasa. Este un semnal bun, mai important decat cresterile ca atare. Totusi, cele patru zile bune din saptamana trecuta au nevoie de confirmarea evolutiilor ulterioare, ca sa fim siguri ca este vorba de o intoarcere de tendinta”, considera Adrian Manaila, directorul societatii de brokeraj Eldainvest.

Integral in Business Standard.