1. Hergan vinde pentru 140 milioane de euro centrul comercial Auchan din Titan. Compania de dezvoltare imobiliara Avrig 35, controlata de omul de afaceri Alexander Hergan, unul dintre cei mai discreti investitori imobiliari de pe piata locala, se afla in negocieri avansate cu DEGI, divizia imobiliara a grupului Allianz, pentru vanzarea proiectului Iris Shopping Center din Titan (Bucuresti), care cuprinde un hipermarket Auchan. Tranzactia se ridica la aproximativ 140 milioane de euro, au declarat pentru Ziarul Financiar surse din piata imobiliara, cumparatorii urmand a obtine un randament anual al investitiei de circa 7%, in euro.

2. Oamenii politici se bat pentru 2,6 mld. euro in top 10 orase. Bugetele primariilor celor mai mari orase din tara ridica miza confruntarilor electorale pentru alegerile locale, un verdict preliminar din partea cetatenilor fiind asteptat duminica, la primul tur de scrutin. De departe cea mai bogata administratie locala din tara, bugetul Primariei Capitalei pentru 2008, de 1,3 mld. euro, este cat toata suma bugetelor din acest an al celorlalte mari noua orase ale Romaniei, scrie Business Standard.

3. Savadisla e in pole position pentru fabrica Mercedes. La Savadisla inca se mai sta la coada vacii. Localnicii se mandresc cu celebra reteta de gulas „de la Tamas”, pe care a testat-o mai orice turist aflat in trecere prin sat. Altu-i baiul acum cu Savadisla. Ori poate nu-i niciun bai. Dupa ce prefectul judetului Timis a infirmat declaratiile legate de o posibila investitie Mercedes in acea zona, judetul Cluj, respectiv Savadisla, e in pole position, scrie Clujeanul.

4. Cel mai mare datornic din Romania: sase milioane de euro. Un barbat in varsta de 48 de ani a reusit performanta de a pacali mai multe firme si institutii de credit acumuland o datorie de 6,6 milioane de euro. Se pare ca barbatul, al carui nume de familie este Urzica, a reusit aceasta performanta in complicitate cu mai multi angajati ai unor banci, scrie Cotidianul.

5. John Whitmore: Un lider care vorbeste despre principii si nu le aplica face mai mult rau. Whitmore, business-coach-ul nr. 1 potrivit publicatiei britanice The Independent, si considerat de Asociatia Britanica de Coaching personalitatea cea mai influenta in acest domeniu, a explicat pentru DailyBusiness ce inseamna sa fii lider, care este impactul unui lider asupra oamenilor cu care lucreaza, dar si greselile pe care le comite atunci cand nu isi asuma principiile pe care le declara.

6. Apartamentele din Bucuresti costa dublu fata de cele din provincie. Preturile solicitate pentru apartamentele cu trei camere din Bucuresti erau la inceputul anului cuprinse intre 120.000 si 216.000 de euro, valori duble fata de media locuintelor din cele mai mari zece orase din tara, unde pentru acest tip de locuinte preturile variaza intre 42.000 si 130.000 de euro, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

7. Scenariul apocalipsei: barilul de petrol la 200$. Goldman Sachs pluseaza si spune ca, intr-un interval de sase luni pana la maximum doi ani, barilul de titei va atinge bariera de 200 de dolari. Pe plan mondial, guvernele si analistii incearca sa identifice metode de contracarare a acestui scenariu negativ. Autoritatile de la Bucuresti par sa gandeasca doar pe termen scurt, scrie Capital.

8. Un milion de mobile Nokia, asamblate la Jucu. Nokia, cel mai mare producator de telefoane mobile din lume, a anuntat ca a asamblat la inceputul lunii, la noua sa fabrica de la Jucu, terminalul cu numarul un milion, la trei luni de la demararea productiei, scrie Business Standard.

9. Proiecte copy-paste in online-ul romanesc: E mult mai greu sa importi si succesul. Unele proiecte online foarte nisate care functioneaza bine in afara, cum este de pilda Second Life, nu ar supravietui unei "clonari" in Romania, deoarece piata este imatura sau din cauza diferentelor culturale. Insa in acelasi timp in online-ul local "zace" un potential mare, datorita antreprenorilor care lucreaza la proiecte viabile, spun specialisti din industrie, scrie DailyBusiness.ro.

50 de mii de Sandero vandute in Romania pana la sfarsitul anului.Potrivit estimarilor lui Constantin Stroe, vicepresedintele Dacia, constructorul de la Colibasi va vinde aproximativ 50.000 de masini Sandero pe piata romaneasca, in a doua jumatate a acestui an, citeaza StiriAuto.ro

11. Topul celor mai vandute masini second-hand. Automobilistii din Europa Centrala prefera masinile second-hand fabricate in tara lor. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un important dealer european de masini de ocazie. Astfel, primele trei locuri in clasamentele realizate in Romania, Cehia, Slovacia si Ungaria au fost ocupate de fabricantii locali. Un prim exemplu este dominatia fabricantului local in Romania, unde marca autohtona Dacia detine o cota de 14 la suta din piata masinilor de ocazie, prin modelele Logan, Solenza si Supernova, scrie Gandul.

12. Lectii de afaceri cu Gica Popescu. Detine un holding alcatuit din zece firme, cu proiecte imobiliare in domeniul rezidential, hotelier, dar si in birouri si spatii comerciale care vor implica investitii de zeci de milioane de euro. La baza demersului sau stau cei 13 ani de cariera fotbalistica, de unde a castigat in total intre 10 si 20 de milioane de dolari, dar si convingerea ca in Romania se va repeta situatia din alte tari, care s-au dezvoltat puternic dupa intrarea in Uniunea Europeana, scrie Business Magazin.

13. Celularele de lux, lansate in Romania. Compania britanica Vertu, care produce telefoane mobile de lux, s-a lansat oficial pe piata romaneasca. Terminalele ce poarta acest brand au preturi care pleaca de la cateva mii de euro si ajung pana la 200.000 de euro, scrie Evenimentul Zilei.