Tot mai multi middle manageri parasesc companiile mari in care activeaza pentru un post de conducere intr-o companie de mici dimensiuni, potrivit specialistilor HR.

Miscarile acestora sunt derterminate, in principal, de interesul acestora pentru un statut social superior, dar si pentru pachete salariale cu cel putin 20-30% mai mari.

“Middle managerii incep sa caute functii de director general in cadrul companiilor mici. Renunta la pozitii de genul area manger intr-o companie mare si se orienteaza catre un post de director general adjunct la o fabrica de mici dimensiuni, spune Bogdan Comanescu, academy manager al companiei de consultanta si training Accelera, membra a grupului Accor.

Piata locala ofera si cateva exemple de astfel de mutari - Ruxandra Florea, fost PR director al Low PR, care a plecat pentru o pozitie de country manager la Spin Communications, Mircea Neagu, care a “dat” functia de enterprise sales manager in HP Romania pe una de director general al integratorului de sisteme IT Ness Romania, sau Raluca Simu, care a parasit pozitia de director de comunicare la Millennium Bank pentru postul de managing partner la Babel Communication.

Integral in Business Standard