Business Report: Afirmatie-soc a presedintelui BRD: Bursa de la Bucuresti este cvasimuribunda; prima masina chinezeasca importata in Germania; Jaguar de 18 milioane euro, scos la lumina zilei
Prima masina chinezeasca importata in Germania. Constructorul chinez Brilliance a inceput comercializarea modelului BS6 sedan pe piata din Germania, cu toate ca anul trecut acest model a ocupat prima pagina a ziarelor din cauza lipsei de siguranta. Brilliance este primul constructor din China care vinde masini pe piata germana, scrie Capital.
Jaguar de 18 milioane de euro, scos la lumina zilei. Un prototip Jaguar Le Mans din 1960, estimat la incredibila valoare de 18 milioane de euro, va participa in acest weekend la evenimentul Bradford Classic din Marea Britanie. Istoria acestei masini de curse este legata de numele celebrului pilot Norman Dewis. Modelul unicat a fost distrus in 1971, in timp ce era condus cu 225 km/h de Norman Dewis pe circuitul de teste de la Mira. Pilotul britanic a scapat nevatamat din acel accident, iar modelul XJ13 a fost reconstruit dupa planurile originale cativa ani mai tarziu, scrie Automarket.
Un roman conduce un business de un miliard de euro in Rusia. Mihai Albu, unul dintre cei mai importanti expati romani din strainatate, conduce de la inceputul acestui an operatiunile de peste un miliard de euro de pe piata rusa ale liderului mondial din industria berii InBev, scrie Ziarul Financiar.
BRD a achizitionat un pachet de 20% din actiunile unei banci din Republica Moldova, care face parte tot din grupul international Societe Generale. Banca de peste Prut se numeste Mobiasbanca si are acum urmatorul actionariat: Societe Generale cu 67,85%, BRD cu 20%, BERD cu 8,84% si alti actionari cu restul de 3,31%, scrie Capital.
Dacia ia in calcul lansarea Logan cu cutie automata. Dacia ia in calcul introducerea de cutii de viteze automate pe gama Logan, insa o decizie concreta in acest sens va fi luata in momentul in care va exista cerere suficient de mare pentru aceasta dotare, a declarat directorul de marketing al producatorului auto, Rafael Treguer, scrie Ziarul Financiar.
Patriarhia Romana ridica o biserica ortodoxa de 2 mil. euro la Roma. Romanii de peste hotare, in special cei din Italia si Spania, vor beneficia de lacasuri de cult ortodoxe. Ultima rectificare bugetara a adus in vistieria Ministerului Culturii 50 milioane de lei (echivalentul a 14 milioane de euro), din care doua milioane de euro sunt destinati amenajarii unei Parohii si a unei Episcopii ale Bisericii Ortodoxe Romane, precum si crearii unui centru multicultural, ambele la Roma, scrie Financiarul.
Recrutarile s-au dublat fata de 2007. Cererea de servicii de resurse umane a crescut in prima jumatate a anului cu 100% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe langa clientii fideli ai firmelor de HR, pe piata romaneasca au aparut noi clienti, cei mai multi din domeniul industrial si logistica, scrie Business Magazin.
Chiriile in unele mall-uri din Bucuresti sunt exagerate, vor exista scaderi de 30%. Este o piata dificila din acest punct de vedere, pentru ca sunt foarte multe proiecte, iar comerciantii nu pot deschide mai mult de 2-5 magazine pe an, asa ca este o concurenta mare. In prezent, chiriile in unele mall-uri din Capitala sunt exagerate, asa ca vor exista scaderi pe termen scurt, ajustari ale nivelului chiriilor in aceste cazuri, a declarat pentru DailyBusiness Heribert Krammer, fondator si managing partner al companiei austriece Krammer&Wagner, cu activitati in managerierea, inchirierea si dezvoltarea de centre comerciale.
Inflatie-record pe principalele piete ale lumii. Cele mai importante doua economii ale lumii, cea a Uniunii Europene si cea a Statelor Unite, au inregistrat, in cursul lunii iunie, cresteri-record ale inflatiei, intarind, in conditiile perspectivelor destul de sumbre privind cresterea economica, temerile referitoare la stagflatie, scrie Business Standard.
Noile distractii de la malul marii dubleaza costurile vacantei. Specialistii din turism spun ca dezvoltarea bazei de agrement a statiunilor este obligatorie pentru ca turistii care aleg sa vina in statiunile romanesti sa beneficieze de servicii complete. In prezent, toate statiunile ofera turistilor posibilitatea practicarii de sporturi nautice, incepand de la plimbari cu hidrobicicletele (9 euro/ora) sau ski-jeturile (150 euro/ora), si ajungand pana la scufundari subacvatice sau plimbari pe mare cu ambarcatiuni de agrement (20-30 euro), scrie Financiarul.
Atuurile pentru alegerea Romaniei de Voestalpine. Romania are acum cele mai multe atuu-uri pentru a atrage investitia Voestalpine, de peste 5,5 mld. euro, in fata celorlalte trei state candidate - Bulgaria, stat membru al UE, respectiv Ucraina si Turcia, tari care nu fac parte din piata comuna, potrivit unei analize Business Standard pe baza datelor furnizate de surse implicate in negocieri, scrie Business Standard.

Guvernul ia în calcul „un statut special” pentru restaurante: Dacă își vor vaccina tot personalul să nu mai fie legați de rata de incidență
Din primăvară până-n toamnă, pandemia a dus la creșterea de 4 ori a românilor descurajați în a-și găsi un job
Trei scenarii pe termen scurt ale mediului de afaceri. De ce nu vor scădea prețurile la imobiliare și la cât ar putea ajunge euro
VIDEO Criza din Coaliție, săptămâna a doua. Prima ședință a Coaliției după demiterea lui Voiculescu, fără o nominalizare pentru Ministerul Sănătății. Kelemen, întrebat dacă e necesară intervenția președintelui: Nu e nevoie
Cercetătorii au descoperit cele mai precise informații de până acum privind emisiile radio rapide
INTERVIU Cum vede educația o elevă româncă admisă la Oxford. Mara Pîndaru: Trebuie introdusă mai mult tehnologia în procesul de învățare / Care este principala problema a sistemului de învățământ din România