Rembrandt Hotel este primul in clasamentul membrilor tripadvisor.com, site care saptamana trecuta a fost vizitat de 22,4 milioane de persoane. Pe locul 2 in topul popularitatii este Athenee Palace Hilton, iar pe 3, regasim Hotel Moxa. De pe lista primelor zece hoteluri preferate nu lispesc, in ordine, Novotel, K+K Hotel Elisabeta, Carol Park, Intercontinental, Tulip Inn si Crowne Plaza.

Doua hoteluri care apartin unor lanturi de renume, Marriott si Howard Johnson, sunt plasate pe pozitiile 18 si 19. Clasamentul se poate modifica in timp real, pe masura aprecierilor utilizatorilor.

Hotelurile boutique castiga teren

Pe de alta parte, pe un site cel putin la fel de apreciat de booking (rezervari on-line ale camerelor de hotel), respectiv pe venere.com, unde membrii pot posta, pe langa aprecierile personale privind o anumita locatie, si note date hotelurilor dupa propriile aprecieri, majoritatea unitatilor de cazare din Capitala figureaza ca nefacand rezervari on-line. Astfel, din cele 78 de hoteluri bucurestene prezente pe acest site, numai 12 fac rezervari on-line. Dintre acestea, punctajul maxim a fost primit de Carol Park Hotel (clasificat la categoria 5 stele), cu un rating de 9,2 puncte, acesta fiind urmat de Suter Inn (3 stele) cu 8,6 puncte.

Au mai primit note si Ambasador (3 stele), cu un rating de 7,1, si Golden Tulip (4 stele, Calea Victoriei), 6,4 rating. De remarcat faptul ca venere.com a fost cumparat in aceasta saptamana de gigantul american Expedia, care detine printre altele Trip Advisor si hotels.com. Venere a fost fondata in 1995, iar in prezent ofera cazare in peste 29.000 de hoteluri la nivel mondial, din care 26.000 din Europa.

Din cele 29.000 de hoteluri, peste 10.000 nu erau disponibile in oferta Expedia, acesta fiiind de altfel si principalul motiv al achizitiei. Pe ambele site-uri sunt prezentate si votate unitatile de catre turistii din toata lumea care obisnuiesc sa consulte parerile celorlalti membri care au vazut la fata locului cum este situatia de dincolo de pliante.

Top 10 hoteluri apreciate din Capitala

Rembrandt Hotel

Athenee Palace Hilton Bucharest

Hotel Unique

Le Boutique Hotel Moxa

Novotel Bucharest City Centre

Hotel Elisabeta

Carol Park Hotel

InterContinental Bucharest

Tulip Inn Bucharest City

Crowne Plaza Bucharest

Financiarul