Scandal fara precedent la Bursa. Nicolae Pascu il acuza pe Petru Prunea de manipulare a pietei. Societatea de administrare a investitiilor STK Financial l-a reclamat la Comisia Nationala a Valori Mobiliare (CNVM) pe Petru Prunea, presedintele Broker Cluj si membru in Comitetul Bursei de la Bucuresti, considerand ca acesta manipuleaza piata, scrie Ziarul Financiar.

WCI Communities, gigantul american al constructiei de locuinte, in faliment. Constructorul de case WCI era activ in domeniu din 1946. In viata companiei au mai fost crize, dar nu ca cea din ultimul an. Din acest motiv, WCI Communities Inc. a fost nevoita, dupa 62 de ani de activitate sa ceara falimentul. Motivul a fost faptul ca nu a reusit sa obtina finantari, iar in ultimele 12 luni a pierdut 90% din valoarea ei, scrie Capital.

Cei mai bogati oameni din lume si ciudateniile lor. Revista „Forbes” recenza 209 miliardari in dolari SUA in 1998, pentru ca in acest an numarul lor sa fie 1.125, de cinci ori mai mare. Totalul averilor miliardarilor planetei este de 3.500 miliarde dolari SUA (2.660 miliarde euro). Printre primii miliardari ai Terrei intrati in clubul lor select in 2007 se afla persoane din Cipru, Oman, Serbia si Romania. Omul de afaceri Ion Tiriac ocupa locul 840, cu o avere estimata la 1,1 miliarde dolari SUA (836 miliarde euro), citeaza Financiarul.

Guvernul subvenţionează din nou gazul pentru combinatele chimice. Ministrul Vosganian a cerut producătorului de gaze Romgaz să analizeze posibilitatea de a se reveni la soluţia vânzării de gaze mai ieftine cu 40 de dolari către industria îngrăşămintelor. Producătorii de îngrăşăminte din România au de ce să fie fericiţi. Guvernul a dat undă verde reluării programului de subvenţii la gaz, materia primă care reprezintă aproape 70% din costurile companiilor, anunta Cotidianul.

Seful Trezoreriei: Mai bine titluri de stat pe 6 luni decat un depozit bancar. O investitie in titluri de stat cu maturitate de sase luni ar putea fi mai avantajosa pentru o persoana fizica decat un depozit bancar pe aceeasi perioada, tinant cont ca dobanda la obligatiunile emise de stat sunt scutite de impozit, a declarat ieri Stefan Nanu, seful Directiei Generale de Trezorerie din Ministerul Economiei si Finantelor, citeaza Business Standard.

BCR a suspendat creditul de consum in mai multe sucursale din tara. Mai multe sucursale ale BCR, cea mai mare banca de pe piata dupa active, au suspendat acordarea de credite de consum fara garantii clientilor noi, in urma cresterii "partial peste asteptari" a restantelor si fraudelor, afirma Bernhard Spalt, vicepresedinte al Erste Bank, responsabil cu managementul riscului (chief risk officer), scrie Ziarul Financiar.

SUA are cea mai mare inflatie din ultimii 17 ani. Inflatia pe luna iunie din SUA a atins cota de 0,8%, ceea ce reprezinta 5,02% anualizat. Valoarea este foarte mare pentru economia americana, deoarece o valoare peste cinci procente nu s-a mai inregistrat din februarie 1991, cand a fost 5,31%, scrie Capital.

Cum faci fata unui sef nesuferit. Faptul ca au un sef nesuferit este unul din principalele motive pentru care oamenii isi dau demisia. Forbes a alcatuit un set de sfaturi in sprijinul angajatilor care trebuie sa faca fata unui sef rau. Cea mai buna metoda de a face fata unui manager obedat de detalii si de controlul in amanunt al angajatilor ("micromanager" - n.r.) ete sa-l tii mereu la curent. Ii poti trimite un memo sau o lista amanuntita a sarcinilor pe care le-ai indeplinit in cadrul unui proiect, scrie DailyBusiness.

Turbulente. 2008 este primul an in care piata aeriana low-cost isi incetineste ritmul. Cifrele par a fi consemnate la sol. Ar putea parea o ironie, dar seful unei linii aeriene cu zboruri regulate este cel care a prevazut in urma cu doua luni efectul cresterii pretului petrolului pe piata operatorilor low-cost, scrie Money Express.

Bugatti Grand Sport: 406 km/h viteza maxima. Bugatti va prezenta peste doua saptamani noul model din gama sa: Grand Sport. Este vorba de o versiune decapotabila a celebrului model Veyron. Grand Sport va beneficia de acelasi motor W16 de 8.0 litri cu 1001 CP. Mai mult, noul model Bugatti va avea o viteza maxima de constructie de 406 km/h si un timp de accelarare de 0 la 100 km/h de 2.5 secunde, scrie Automarket.

Noul Ford Ka - original, energic si simpatic. Ford a prezentat primele imagini cu noua generatie Ford Ka, model care va fi lansat la Salonul de la Paris, din octombrie. Noul model pastreaza toate acele calitati care au facut Fordul Ka atat de popular - marime compacta, aspect extraordinar, dinamica vie si personalitate simpatica, dar le prezinta intr-un ambalaj cu totul nou, scrie AutoNews.

Biocombustibilii si criza mondiala. Majoritatea analistilor considera ca impunerea biocombustibililor pe piata a avut un impact semnificativ asupra structurii suprafetelor cultivate si a preturilor produselor alimentare. Scumpirea in cazul culturilor ce pot reprezenta materie prima pentru productia de biocarburanti a fost mult mai rapida in ultimii doi ani, comparativ cu celelalte culturi. Cerealele s-au scumpit cu 144%, iar plantele oleaginoase, cu 157%, in timp ce restul culturilor vegetale, cu numai 11%, scrie Financiarul.

Studiu: Bulgaria este o destinatie turistica mai "etica" decat Romania. Potrivit organizatiei americane "Ethical Traveler", Bulgaria a intrat in topul primelor zece destinatii turistice "cele mai etice" din lume, iar Romania nu. Clasamentul s-a facut pe criterii precum protectia mediului, bunastarea locuitorilor si respectarea drepturilor omului, scrie Capital.