Daca in cazul depozitelor, pensionarii sunt, in general, cei care au parte de conditii mai avantajoase, atunci cand vine vorba sa ofere finantare bancile ii privilegiaza pe tineri.

Tinerii si persoanele care garanteaza creditul cu bunuri imobiliare beneficiaza nu doar de costuri mai scazute, dar si de conditii de acordare preferentiale, noteaza portalul financiar www.conso.ro. La Bank of Cyprus, tinerii pana in 30 de ani care doresc o locuinta si aplica pentru un credit imobiliar au parte de un discount de dobanda de pana la 0,20 puncte procentuale pe toata perioada derularii contractului.

Astfel, daca in conditiile standard dobanda la euro este calculata in functie de Euribor plus o marja de 3,95%, cei care nu au trecut inca de pragul de 30 de ani beneficiaza de o marja de 3,75%.

Pentru creditele in lei, banca este un pic mai generoasa. Dobanda este calculata in functie de Robor la 3 luni, plus o marja care in cazul tinerilor este de 3,25%, fata de nivelul standard de 3,5%. Cei care au trecut de 30 de ani mai pot beneficia de dobanda scazuta la Bank of Cyprus, doar daca isi refinanteaza un credit imobiliar contractat anterior de la alta banca.

La Banca Italo-Romena, limita de varsta pentru a beneficia de conditii preferentiale este mai ridicata, ajungand la 35 de ani. Pe langa o reducere a dobanzii atat la lei si euro cu 0,25 puncte procentuale, avantajele aduse de varsta se indreapta si catre alte caracteristici ale creditului. Astfel, perioada maxima de rambursare ajunge la 35 ani fata de 25 ani cat este stipulata in conditiile generale.

Integral in Cotiadianul