n ultimii ani, expertii imobiliari au argumentat scumpirile aproape incredibile la apartamentele din Capitala si nu numai cu diferenta mare dintre cerere si oferta. Criza internationala, noile reguli de creditare si lipsa tranzactiilor insa au inceput sa schimbe aceasta perceptie.

Avand in fata noile reglementari ale BNR si refuzul destul de ferm al cumparatorilor in fata unor preturi mult peste posibilitatile salariilor din Romania, care s-a tradus prin scaderea flagranta a tranzactiilor, unii experti prea optimisti pana acum incep sa isi refaca socotelile.

“Principiul pietei libere din economie, ca cererea se intalneste cu oferta, se traduce pe piata imobiliara prin «cererea solvabila se intalneste cu oferta competitiva». Ei ii numarau pe cei care voiau sa cumpere. Nu este vorba despre dorinta de a cumpara ci despre posibilitatea de a cumpara. Nu este vorba despre oferta ci despre o oferta care sa fie asimilata de piata, cu un pret si conditii care sa atraga cererea solvabila”, a declarat pentru Gandul Adrian Crivii, director general al companiei de evaluare Darian.

Integral in Gandul