Salariul mediu brut al unui director general dintr-o companie medie de pe piata locala depaseste 8.700 de euro pe luna, printre cel mai bine platiti manageri fiind directorii de vanzari, care au salarii comparabile cu cele din tarile dezvoltate, potrivit studiilor salariale de pe piata locala.

“Desi anul acesta salariile au crescut mai mult la nivel de muncitor, iar managementul a beneficiat de o crestere salariala de doar 2% fata de anul trecut, diferentele de venituri intre muncitori si top management raman considerabile. Salariul mediu brut al unui director general dintr-o companie medie este de 8.700 de euro, in timp ce un muncitor necalificat are un salariu de circa 350 de euro”, a declarat pentru Business Standard Oana Botolan Datki, country manager al Consulteam, partenerul local al Mercer.

Potrivit studiului “Total Remuneration Survey” al Mercer, directorii cu cele mai mari cresteri salariale in 2008 sunt directorii de fabrici - 18%, managerii de calitate, cu o crestere de 17%, urmati pe pozitia a treia de managerii din logistica - 16,4%.

Printre cei care s-au bucurat de cresteri ale veniturilor in acest an au fost si managerii de vanzari - 16%, si cei de marketing - 14%.

Conform datelor Mercer, la nivel de top management, directorii de vanzari sunt printre cel mai bine platiti pe piata locala, dar si din regiune. Acestia castiga cu 15% mai mult decat colegii lor din Cehia si cu 50% mai bine decat cei din Bulgaria.

Business Standard.